7 januari 2021: Bron: HP de Tijd

Immunoloog Carla Peeters schrijft een paar kritische columns in HP de Tijd over zaken rondom het Cornavirus - Covid-19. 
Ik vind dit artikel wel heel opmerkelijk en begrijp ook niet zo goed waarom hier niet meer aandacht aan is gegeven in de andere media. Maar misschien komt dat nog want deze column is vandaag 7 januari 2021 gepubliceerd. 

De column van dr. Carla Peeters:

Het coronavaccin is niet zonder risico’s

We moeten ons ervan bewust zijn dat het toedienen van het coronavaccin niet zonder gevaar is, schrijft immunoloog dr. Carla Peeters. “Inmiddels komen uit Amerika, waar al enkele weken gevaccineerd wordt, signalen van bijwerkingen, zoals allergische reacties waaronder anafylactische shock (een ernstige allergische reactie die fataal kan zijn) en ernstige ontstekingen.” 

 Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door:dr. Carla Peeters

Enkele citaten uit een lang artikel: 

Gisteren kreeg de eerste Nederlander het coronavaccin. Het vaccin van Pfizer is onder de verordening van een noodsituatie goedgekeurd. Dit betekent dat het een experimenteel vaccin is en er nog geen officiële licentie verstrekt is. Ook het Moderna-vaccin is sinds gisteren onder dezelfde noodsituatie goedgekeurd. Beide vaccins zijn op een nieuwe wijze ontwikkeld die niet eerder voor vaccins is gebruikt...............

Nog een citaat waarin dr. Peeters haar twijfels uitspreekt over de veiligheid:

Er is geen duidelijkheid over de effectiviteit van het vaccin in het verminderen van het aantal overledenen, ernstige vorm van Covid-19 of ziekenhuisopnames. Ook publicaties over beschermende antistoffen of T-cel-immuniteit die opgewekt kunnen worden met de ontwikkelde vaccins ontbreken nog...............

Een vergelijking met de effecten van het griepvirus :

Tijdens het gebruik van het snel ontwikkelde influenzavaccin in 2009, Pandemrix, werden de bijwerkingen door Lareb geregistreerd. Helaas zijn er toen kinderen overleden na toediening van het vaccin en zijn er duizenden mensen met het verschijnsel narcolepsy (het spontaan in slaap vallen) die blijvende schade hebben ondervonden. ................ Het vaccin Pandemrix is vanwege de bijwerkingen en de verminderde noodzaak tot vaccinatie door de producent van de markt gehaald..........

En ook deze opmerkingen geven aan dat hbet ointwikkelen van aan vaccin tgegen griepvirussen nog lang niet is geslaagd. Hoe kan het dan dat over de huiodgie vaccins gesprken wordt over 90 tot 96 procent efectiviteit vraag je je dan af:


Het ontwikkelen van effectieve vaccins om infecties met coronavirussen te voorkomen is na tien jaar intensief onderzoek nog niet gelukt, onder andere vanwege de kans op een ernstiger verloop van de infectie door een superimmuunrespons. Infectie met het virus kan, nadat iemand gevaccineerd is, een uit de hand lopende immunologische reactie veroorzaken met als gevolg orgaanfalen. Een verschijnsel dat cytokinestorm genoemd wordt.

Tot slot deze waarschuwing:

De geschiedenis wijst uit dat we voorzichtig moeten zijn met het gebruik van experimentele geneesmiddelen en vaccins, zoals het Pfizer- en Moderna-vaccin.

>>>>>>>Lees hier verder het hele artikel wat veel meer informatie bevat dan bovenstaande citaten.

Enkele studies die dr. Carla Peeters noemt in bovenstaand artikel zijn:

‘Kans te overlijden in ziekenhuis aan corona gehalveerd’

Tientallen kinderen met narcolepsie na Pandemrix


Efficacy and effectiveness of high-dose influenza vaccine in older adultsby circulating strain and antigenic match: An updated systematic reviewand meta-analysis 


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Immunoloog dr. Carla Peeters stelt in HP de Tijd dat het corona vaccin niet zonder risico's is. En onderbouwt dat met ervaringen met het griepvaccin o.a."

  • e.valstar :
    Het Pfizer-vaccin is een RNA-vaccin en dus niet vergelijkbaar met het griepvaccin. Daarbij komt dat vaccineren voor griep geen reductie van de sterftekans geeft ; er is veel lange termijn ervaring mee. De inenting voor de Mexicaanse griep vond ik direkt onzin en heb dat met verschillende analyses onderbouwd, vooraf en achteraf.
    Dit vaccin tegen Covid-19 is veel effectiever, al moet de sterftereductie nog gemeten worden. Nu gaan er per dag 11000-14000 mensen dood aan Covid-19 en er zijn nadat er al miljoenen mensen zijn ingeent slechts incidentele allergische reacties bekend. Zonder inenten zouden er dit jaar nog zeker 4 miljoen mensen doodgaan.Met inenten zal dat veel minder zijn ; de rekensom is eenvoudig, zeker voor mij als exact opgeleide.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>