22 maart 2020: aanvullend op onderstaand bericht heeft de Volkskrant vandaag een goed beschouwend artikel waarin onderstaande studie met het vaccin ook wordt belicht: 

Dit zijn de veelbelovendste kandidaten voor een coronavaccin

Wereldwijd werken wetenschappers koortsachtig aan een oplossing voor de coronacrisis. Dit zijn de meest beloftevolle kandidaten voor een vaccin of behandeling van het virus.

De ogen van de wereld waren deze week gericht op de 43-jarige Amerikaanse Jennifer Haller, manager bij een technologiebedrijf, die in Seattle het eerste potentiële vaccin tegen het coronavirus kreeg ingespoten. Op de foto die werd gemaakt kijkt ze stoïcijns vooruit, terwijl een arts, mondkapje voor, haar linkerbovenarm injecteert. De komende weken zullen nog eens 44 gezonde volwassenen de injectie krijgen, met na een maand een tweede shot. En dan zullen onze ogen opnieuw die kant op gaan, met maar twee brandende vragen: is het vaccin veilig en maken Jennifer en haar mede proefpersonen antistoffen aan tegen het virus dat de wereld nu al weken lamlegt? 

mRNA-1273 heet het spul dat ze ingespoten hebben gekregen − het is zo experimenteel dat een naam nog ontbreekt − en zo zijn er wereldwijd nog vele tientallen stofjes en moleculen én bestaande medicijnen die op hun waarde worden onderzocht. >>>>>>lees verder

17 maart 2020: Bron: CNN

(CNN) Een nieuwe coronavirus-vaccinstudie in de VS heeft gisteren als eerste een dosis gegeven aan de eerste deelnemer, zo meldt het National Institute of Allergy and Infectious Diseases.
Het onderzoek beoogt in totaal 45 gezonde volwassenen te testen mdet het vaccin over een periode van zes weken. Elke deelnemer krijgt twee injecties met een interval van ongeveer een maand in verschillende doses.

De fase I studie is bedoeld om vast te stellen dat het vaccin veilig is en een gewenste reactie opwekt van het immuunsysteem van de deelnemers. Om te bewijzen dat het vaccin effectief is bij het voorkomen van Covid-19-infectie, zijn echter vervolgonderzoeken nodig waarbij veel meer deelnemers betrokken zijn, wat nog vele maanden zal duren, zeggen experts.

"Het vinden van een veilig en effectief vaccin om infectie met (het nieuwe coronavirus) te voorkomen is een dringende prioriteit voor de volksgezondheid", zegt NIAID-directeur Dr. Anthony Fauci maandag in een verklaring.

"Deze fase 1-studie, die in recordtempo is gestart, is een belangrijke eerste stap om dat doel te bereiken."De studie wordt gefinancierd door het NIAID en wordt utigevoerd op het Kaiser Permanente Washington Health Research Institute in Seattle.

Het vaccin, dat genetisch materiaal gebruikt dat messenger-RNA wordt genoemd, is ontwikkeld door NIAID-wetenschappers in samenwerking met het biotechbedrijf Moderna. Het bureau heeft de snelheid waarmee het een Fase I-studie is toegestaan, toegeschreven aan zijn eerdere onderzoeken naar verwante coronavirussen SARS en MERS.

Wetenschappers hadden eerder gewerkt aan een experimenteel MERS-vaccin dat was gericht op een eiwit op het oppervlak van het virus, wat hen een voorsprong gaf bij het ontwikkelen van een vaccinkandidaat ter bescherming tegen Covid-19 ', aldus de verklaring.

De studie wordt uitgevoerd in dit Instituut

What is the purpose of this study?

We will conduct a clinical trial of an investigational vaccine for SARS-CoV-2. The investigational vaccine, called mRNA-1273, is an mRNA nucleic acid vaccine. It is not made from the SARS-CoV-2 virus and can’t cause infection. The goal of the study is to learn about the safety of the vaccine and how the immune system responds to it.

This vaccine has not been given to humans before. It is similar to investigational mRNA vaccines developed for the Zika virus and human metapneumovirus that have been tested in humans.

Lisa Jackson, MD, MPH, senior investigator at Kaiser Permanente Washington Health Research Institute, is the lead researcher for the study. Our funding comes from the U.S. National Institutes of Health.

Voor het studieprotocol klik hier


Plaats een reactie ...

Reageer op "Eerste patient heeft vaccin gehad tegen het corona virus in een fase 1 studie."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>