7 februari 2021: Het Parool en Buitenhof

Viruloog Jaap Goudsmit schreef het boek Vrij van coronahet begin van een nieuw tijdperk en Buitenhof had een gesprek met hem zondag 7 februari, 1e onderwerp. Goudsmit stelt dat de regering snel de adviezen van de Gezondheidsraad op moet volgen en direct alle 60 plussers moet vaccineren met alle beschikbare vaccins. Maakt hem niet zoveel uit wie welk vaccin krijgt. Dat van Astrazeneca of Moderna of Pfizer of desnoods Spoetnik V, Jaap Goudsmit zegt: ALLE vaccins werken 100 procent tegen ernstige ziekte. Vaccineer in hoog tempo binnen twee maanden alle 60 plussers voor de 1e keer. En herhaal dit bij dezelfde groep per 1 september tegelijk met de griepprikschema's. Daarnaast verbeter de sneltesten en al 1 maand na eerste vaccinprik kunnen nagenoeg alle maatregelen opgeheven worden, want de druk van de ziekenhuizen is er af dan. Voor de zomer kan de hele maatschappij van het slot omdat de ziekenhuizen worden ontlast want uit die groep komen voor 90 procent de ernstige zieken en overledenen. 

Zie in Buitenhof het gesprek, klik op de titel:

Jaap Goudsmit, viroloog en epidemioloog

Vaccineren blijft de belangrijkste troef om uit de coronacrisis te komen. Hoe komen we daar het snelst en hoe ziet ons leven er na corona dan uit? Viroloog en epidemioloog Jaap Goudsmit schreef hierover in zijn deze week verschenen boek Vrij van coronahet begin van een nieuw tijdperk.

Het gesprek in Buitenhof is min of meer een weergave van een interview dat het Parool met hem had, al vind ik het gesprke in Buitenhof duideljkeer en helderder en ook uitgesprokener. Zo zegt hij dat de regering Rutte heeft gefaald door de adviezen van de Gezondheidsraad te negeren door te zwichten voor invloeden van buitenaf van belangengroeperingen.

Maar zie Buitenhof:

Viroloog Jaap Goudsmit: ‘Virussen bestaan al langer dan de mensheid’

Door corona zijn we in een nieuw tijdperk gekomen, stelt viroloog Jaap Goudsmit. ‘Ik zie voor me dat er een vaccinatieprogramma voor zestigplussers komt, net zoals er nu is voor kinderen.’

Buiten de sombere actualiteit over de coronapandemie ziet viroloog Jaap Goudsmit ook de vruchten van de mondiale wetenschappelijke inspanning. Er zal bescherming komen tegen het coronavirus en andere welvaarts­ziekten, maar alleen als overheden de ziektepreventie serieuzer nemen.

Een citaat uit dit interview:

Waar haalt u het optimisme vandaan?

“Uit het wereldrecord dat afgelopen jaar is gevestigd, bijvoorbeeld. Er is binnen een jaar een goed werkend vaccin ontwikkeld tegen het coronavirus. Er zijn zelfs meerdere vaccins op de markt. Dat is ongekend, en drie jaar sneller dan het oude record. In 1963 lukte het de Amerikaan Maurice Hilleman om binnen vier jaar een vaccin tegen de bof te ontwikkelen. 

Nog een citaat:

“Nu zie ik vooral veel ellende. Kinderen die veel te lang niet naar school zijn geweest, hele sectoren die op omvallen staan, mensen met andere ziekten die geen optimale behandeling krijgen, de voorbeelden zijn talrijk. Maar de gunstige werking van de vaccins zal de komende maanden en jaren zichtbaar worden, mits de overheid het vaccinatietempo drastisch opvoert. Daarmee is de economische schade nog niet hersteld, maar ik ben ervan overtuigd dat we daarmee onze vrijheid snel terugkrijgen.”
>>>>>>>Lees verder het interview met Jaap Goudsmit>>>>>>>>

Plaats een reactie ...

Reageer op "Viroloog Jaap Goudsmit geeft in Buitenhof en het Parool aan hoe we in Nederland snel van de maatregelen afkomen. Vaccineer alle 60 plussers binnen 2 maanden."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>