Zie ook in gerelateerde artikelen.

Lees ook dit artikel: 

https://kanker-actueel.nl/bloedplasma-met-antistoffen-bewijst-meer-en-meer-goed-te-werken-bij-patienten-besmet-met-het-corona-virus-covid-19.html

14 oktober 2020: Bron CNN en diverse studierapporten.

Verschillende nieuwe studies bevestigen het beeld dat patiënten eenmaal besmet met het coronavirus - Covid-19 en die dit overleven langdurige immuniteit verkrijgen. In eerste instantie ontwikkelen deze patiënten antistoffen om het coronavirus te bestrijden. Als dat eenmaal is gelukt dan slaat het immuunsysteem zogeheten IgM en IgA antistoffen op in het immuunsysteem die voor langdurige immuniteit zorgen. 

Zo publiceerden onderzoekers van het Massachusetts General Hospital een studie bij 343 coronaviruspatiënten, de meesten van hen ernstig ziek in het ziekenhuis. Zij hadden tot vier maanden lang verhoogde niveaus van bepaalde antilichamen, IgG-antilichamen genaamd, meldden ze vorige week in het tijdschrift Science Immunology.

Een Canadees onderzoeksteam gebruikte speekseltesten en had vergelijkbare bevindingen. Hun patiënten hadden IgG-antilichamen die tot 115 dagen aanhielden nadat ze voor het eerst symptomen ontwikkelden.

"Deze studie bevestigt dat IgG-antilichamen in serum en speeksel tegen SARS-CoV-2 bij de meerderheid van de COVID-19-patiënten gedurende ten minste 3 maanden na het begin van de symptomen behouden blijven", schreven ze in Science Immunology.

"Deze studie suggereert dat als een vaccin goed is ontworpen, het de potentie heeft om een duurzame antilichaamrespons op te wekken die de gevaccineerde persoon kan helpen beschermen tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt", zegt Jennifer Gommerman, hoogleraar immunologie aan de Universiteit van Toronto in een verklaring."Onze studie suggereert dat speeksel kan dienen als een alternatief voor het testen van antilichamen. Hoewel speeksel niet zo gevoelig is als serum, is het gemakkelijk te verzamelen", voegde Gommerman eraan toe.

Persistence and decay of human antibody responses to the receptor binding domain of SARS-CoV-2 spike protein in COVID-19 patients

Een derde studie is deze:

Orthogonal SARS-CoV-2 Serological Assays Enable Surveillance of Low Prevalence Communities and Reveal Durable Humoral Immunity.

Kernpunten uit die studie:

•Het gebruik van onafhankelijke SARS-CoV-2-antigenen verbetert de specificiteit van serologische assays

•Neutraliserende en spike-specifieke antilichaamproductie houdt minstens 5-7 maanden aan•Nucleocapside-antilichamen worden vaak na 5-7 maanden niet detecteerbaar

•De productie van antilichamen is hoger bij ernstige ziekten dan bij milde gevallen.

Het team heeft bijna 30.000 mensen getest en heeft gekeken naar sommigen die meerdere keren zijn getest.'Ik denk dat het goed nieuws is,' zei dr. Bhattacharya.Het nieuwe coronavirus bestaat nog maar minder dan een jaar, dus het zal even duren om te weten hoe lang de immuniteit werkelijk duurt. "Dat gezegd hebbende, we weten dat mensen die besmet waren met het eerste SARS-coronavirus, het virus dat het meest lijkt op SARS-CoV-2, 17 jaar na infectie nog steeds immuniteit zien. Als SARS-CoV-2 zoiets is als het eerste is verwachten we dat antilichamen minstens twee jaar meegaan, en het zou onwaarschijnlijk zijn voor iets veel korters, "zei hij.

CNN meldt een en ander in een artikel: New reports show coronavirus immunity can last for months


Plaats een reactie ...

Reageer op "Nieuwe studies bewijzen dat een besmetting met het corona virus - Covid-19 langdurige immuniteit geeft door IgM en IgA antistoffen die opgeslagen worden in immuunsysteem"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>