Omdat met name ook kankerpatiénten een lagere afweer hebben en slechter functionerend immuunsysteem en daardoor kwetsbaarder zijn voor het corona virus (COVID-19) zal ik komende tijd wat artikelen die direct met dit virus te maken hebben proberen te selecteren en hier publiceren. 

De website RIVM.nl geeft elke dag gedetailleerde en actuele informatie over het verloop.

Zelf vind ik de Volkskrant een uitstekend liveblog hebben. Zie op hun voorpagina de verschillende artikelen daarin.

Op de website van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis staat hoe zij omgaan met kankerpatiënten die al in behandeling zijn en patienten die nog op een behandeling wachten. Met veel vragen en antwoorden.

In Jama is 13 april 2020  een overzichtstudie gepubliceerd van alle farmaceutische medicijnen die onderzocht worden wereldwijd met tot nu toe bekende resultaten: 

Pharmacologic Treatments for Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)A Review

Zie verder in gerelateerde artikelen voor meer artikelen over het corona virus (COVID-19) gerelateerd aan kanker en kankerpatiënten.

In de media werd afgelopen week geschreven dat remdesivir nu ook aan patiënten besmet met het corona virus in een vroeger stadium mag worden gegeven. Zelfs goedgekeurd door EMA. Echter uit een Chinese placebo gecontroleerde studie blijkt het verschil tussen placebo en remdesivir marginaal te zijn en weerd de studie zelfs stopgezet wegens de bijwerkingen.. Ook de studie met 1000 patiënten in Amerika gaf telerustellende resutlaten, waar slechts een verschil van 4 dagen werd gezien tussen hersteltijd. En in beide studies werd remdesivir ook gegeven naast andere middelen. Het verschil was verre van statistisch significant.

Zie o.a. dit artikel: Remdesivir: the antiviral drug is being touted as a possible coronavirus treatment – but will it work?

Zie dit studieverslag in The Lancet: Remdesivir in adults with severe COVID-19: a randomised, double-blind, placebo-controlled, multicentre trial


Plaats een reactie ...

Reageer op "Corona virus: Artikelen over het corona virus - COVID-19 meer of minder gerelateerd aan kankerpatienten, een overzicht"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Lymfopenie, een tekort aan >> Ozontherapie is een goedkope >> Vaccin tegen Covid-19 blijkt >> Hydroxychloroquine plus azitromycine >> Vitamine D tekort blijkt sterk >> Hooikoortsseizoen lijkt invloed >> Interferon bèta-1b naast >> Passieve immuniteit kan 60 >> Behandelingsprotocol voor >> Canadese onderzoekers verruimen >>