Zie ook in gerelateerde artikelen.

4 juni 2020: Bron: Francis Crick Institute

Een bloedtest kan aantonen en voorspellen hoe het immuunsysteem per patiënt reageert op de besmetting met het coronavirus - Covid-19. 

Bij een studie van 60 coronapatiënten blijkt uit een zeer gedetailleerde analyse van de samenstelling van immuuncellen in het bloed van patiënten met COVID-19, dat bepaalde aspecten van immuuncellen laten zien hoe het SARS-Covid-2 - coronavirus de ziekte veroorzaakt en verder ontwikkelt.
Dit zou artsen kunnen helpen om in een vroeg stadium te voorspellen wie mogelijk aanvullende behandelingen of intensive care nodig heeft, en kan ook behandelstrategieën begeleiden, schrijven de onderzoekers van het Francis Crick InstituteKing’s College London en Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust.

In hun eerste analyse hebben het team twee prominente aanwijzingen geïdentificeerd - een openlijke ontregeling in een specifiek type T-cel die normaal gesproken met virus geïnfecteerde cellen uitroeit, en een dramatisch verlies van immuuncellen, basofielen genaamd, die betrokken kunnen zijn bij weefselherstel.

Projectleider Adrian Hayday, hoofd van het Immunosurveillance Laboratory van Crick en hoogleraar immunobiologie aan King's College London, zegt: “De veranderingen die we in het bloed hebben waargenomen zijn niet klein / subtiel en patiënten met deze kenmerken lijken meer kans te hebben op ernstige ziekte met erenstige klachten, waardoor intensieve behandelingen vereist zijn.”

Professor Hayday vervolgt: "Er is veel dat we nog niet weten over dit virus, maar we hebben gezien dat het niet simpelweg onderscheid maakt naar leeftijd en onderliggende aandoening. Hoewel in kleinere aantallen, kunnen jongere, gezonde individuen ook worden getroffen met ernstige symptomen.

Deze bleodtest is onderdeel van het in Engeland lopende Covid-IP (Covid–ImmunoPhenotype) project.

Voor het hele artikel over deze bloedtest klik op de volgende link: 

Blood test could track immune response to COVID-19


Plaats een reactie ...

Reageer op "Bloedonderzoek kan de immuunreactie op het coronavirus - COVID-19 aantonen en volgen en voorspellen hoe de ziekte zich zal ontwikkelen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>