3 mei 2023: Bron: NRC

Naar mijn mening komen dit soort verhalen van Rosanne Hertsberger te laat in de media. Maar laten we maar zeggen beter laat dan nooit.

Wie zaten er in het geheime genootschap van het ministerie van VWS?

Column

Tijdens de coronacrisis was het ministerie van VWS bezorgd dat verkeerde informatie ervoor zou zorgen dat mensen er verkeerde gedachten op na zouden houden. Ze zouden kunnen geloven dat een geheim genootschap van ambtenaren, communicatie-experts, artsen, wetenschappers, bloggers en columnisten de media zouden beïnvloeden waardoor ze sommige berichten niet of nauwelijks zouden tegenkomen.

Om te voorkomen dat mensen dit soort verkeerde ideeën erop na zouden houden, zette het ministerie een geheim genootschap van ambtenaren, communicatie-experts, artsen, wetenschappers, bloggers en columnisten aan het werk om ervoor te zorgen dat het publiek sommige berichten niet of nauwelijks zou tegenkomen.

Het geheime genootschap heette een ‘denktank’.>>>>>>>>lees verder

Lees ook dit artikel in de NRC

En afgelopen woensdag ook in de NRC:

Plaats een reactie ...

Reageer op "Rosanne Hertsberger is heel kritisch over wetenschappers die al of niet gemanipuleeerd zwegen over misvattingen tijdens de coronacrisis"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>