Zie ook in gerelateerde artikelen

21 maart 2020: Bron: JAMA

De meeste mensen die het nieuwe coronavirus oplopen, ervaren milde symptomen, volgens studiegegevens uit China, waar de ergste epidemie nu voorbij lijkt te zijn.
Vorige maand publiceerden wetenschappers van het Chinese Centrum voor ziektebestrijding en ziektepreventie een onderzoeksartikel waarin de gegevens werden geanalyseerd van de eerste 72.314 mensen met de diagnose Covid-19.

Uit de gegevens blijkt dat mannen en vrouwen ongeveer dezelfde kans hebben om het virus op te lopen. Toen de wetenschappers naar 44.672 patiënten keken die bevestigden de ziekte te hebben, ontdekten ze dat er 106 gediagnosticeerde mannen waren per 100 vrouwen.De impact op mannen lijkt echter groter te zijn, althans bij degenen die deel uitmaakten van deze eerste studie. Terwijl 2,8% van de mannen bij wie de ziekte was vastgesteld, stierf, deed slechts 1,7% van de vrouwen het.

De onderzoekers keken ook naar hoe ernstig de ziekte was voor degenen bij wie de diagnose van besmetting was gesteld. Het goede nieuws: meer dan 80% had slechts milde symptomen. Bijna 14% werd gezien als ernstige gevallen, terwijl de conditie van bijna 5% kritiek was.

Apart hebben onderzoekers ook ontdekt dat kinderen in China minder ernstige symptomen vertoonden dan volwassenen.Een studie die afgelopen maandag online werd gepubliceerd in het medische tijdschrift Pediatrics onderzocht 731 bevestigde en 1.412 vermoedelijke gevallen van Covid-19 bij kinderen.
Meer dan 90% van alle kinderen die waren besmet of het vermoeden daarvan was asymptomatisch en vertoonde sldechts milde vormen van de ziekte.
Ongeveer 13% van de patiënten die positief op het virus testten, vertoonde geen ziektesymptomen. Van de gecombineerde 2.143 gevallen stierf één kind, een 14-jarige jongen, en bijna 6% van de gevallen was ernstig.Onderzoekers weten nog niet goed waarom kinderen met Covid-19 niet zo ziek waren als volwassenen. 

Uit de Chinese gegevens blijkt ook dat hoe ouder de patiënt is, hoe groter het risico om besmet te raken met het  virus. En hoewel de meeste geregistreerde gevallen betrekking hadden op mensen tussen de 30 en 69 jaar, nam het sterftecijfer toe naarmate de leeftijd van de patiënten toenam.
Volgens de studiegegevens stierf onder mensen van 49 jaar of jonger slechts ongeveer 0,2% van degenen die de ziekte opliepen, vergeleken met 14,8% van degenen die 80 jaar of ouder waren.

De meest recente gegevens uit Italië, het zwaarst getroffen land van Europa, laten een vergelijkbaar patroon zien. Volgens het Italiaanse nationale gezondheidsinstituut is de mediane gemiddelde leeftijd van degenen die stierven na het oplopen van het virus in Italië 80,5 jaar oud, terwijl het mediane gemiddelde voor geïnfecteerden 63 jaar is, aldus het rapport. Door de Italiaanse cijfers uit te splitsen naar geslacht, vormen vrouwen slechts 30% van de totale groep van mensen die overleden en is hun mediane gemiddelde leeftijd op het moment van overlijden hoger dan mannen, namelijk 83,6 jaar oud.

Onderliggende gezondheidsproblemen waren volgens de Chinese onderzoekers ook een belangrijke factor. Mensen die vóór het oplopen van het virus aan andere chronische ziekten leden, hadden meer kans om te overlijden, blijkt uit de studie gegevens.De Italiaanse regering ontdekte ook dat de meeste mensen die aan het virus stierven, twee of drie gezondheidsproblemen hadden voordat ze met het coronavirus werden besmet. Onder hen was hoge bloeddruk de meest voorkomende, gevolgd door hartproblemen en diabetes.

Het studierapport: Characteristics of and Important Lessons From the Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) Outbreak in China 

Summary of a report of 72314 cases from the Chinese Center for Disease control and prevention is gepubliceerd in JAMA en gratis in te zien.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Uit Chinese studie gegevens van ruim 72.000 mensen blijkt dat de meerderheid van de mensen besmet met het corona virus - Covid-19 alleen milde klachten krijgt en daarna herstelt"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>