Update 3 april 2023: Bron: Maurice de Hond

Ik heb Maurice de Hond altijd gevolgd over zijn visie op hoe om te gaan met het Coronavirus - Covid-19 omdat hij in mijn ogen heel goed kan aangeven wat nodig zou bgeweest en waar het fout is gegaan. En hij onderbouwt zijn visie altijd met wetenschappelijke artikelen. 

Maurice gaat de komende weken in 10 artikelen een analyse geven. Hier als eerste een inleidend artikel en ik zal de links naar de volgende artikelen toevoegen zodra die beschikbaar zijn.

3 april 2023: Deel 2 en deel 3 toegevoegd.

Samenvatting van het artikel

In De Volkskrant werden acht Coronamaatregelen op effectiviteit en schadelijkheid beoordeeld. Om te voorkomen dat dit de enige evaluatie in Nederland zal zijn, komt maurice.nl met een 10-delige serie waarin die evaluatie zal plaatsvinden. Dit is de eerste.

Evaluatie van de Coronamaatregelen: inleiding

Acht maatregelen geëvalueerd

Een evaluatie van de genomen Corona-maatregelen door het kabinet en RIVM hoeven we niet te verwachten. Het derde OVV-rapport, waarin aangekondigd is dat onderwerp wel te zullen adresseren, komt waarschijnlijk pas eind van dit jaar.

Opmerkelijk in dat kader was dat De Volkskrant iets dergelijks nu wel pretendeert te doen. Onder de titel “Wat hadden de Corona-maatregelen eigenlijk voor zin?”. In dat artikel komen de 8 belangrijkste maatregelen aan de orde en worden beoordeeld op effectiviteit en op schade voor de samenleving. Op zichzelf een loffelijk streven (en heel mooi vormgegeven). Het uitgebreide artikel dat ik gelezen heb, liet mij echter in verbijstering achter. Enerzijds het feit dat er nu wel volmondig wordt toegegeven dat zaken als “handen wassen” en “schoolsluitingen” geen enkele bijdrage hebben geleverd aan de vermindering van de verspreiding van het coronavirus, terwijl de schoolsluitingen wel een zeer negatief effect hebben gehad.>>>>>>>>>lees verder  

Evaluatie van de Coronamaatregelen: IFR, het cruciale cijfer 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Maurice de Hond analyseert het verloop van de coronamaatregelen in 10 opeenvolgende artikelen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>