11 september 2022: Bron: The Lancet en Nature

Vaccins die via de mond of neus worden ingeademd, kunnen het coronavirus al in een vroeg stadium virusverspreiding stoppen en beschermen uitstekend tegen ernstig ziek worden of ziekenhuisopnames blijkt uit twee grote fase III studies uit India en China. 

Het Chinese vaccin komt van het bedrijf  CanSinoBIO's. Ik geef hier een vrije vertaling van enkele citaten wat op deze website staat:

CanSinoBio Biologics Inc. Convidecia™ (Ad5-nCoV) is een nieuw recombinant viraal vectorvaccin voor COVID-19, geproduceerd in China. Het vaccin met een enkele dosis is ontwikkeld op het op een adenovirus gebaseerde technologieplatform voor virale vectorvaccins van CanSinoBIO en het Beijing Institute of Biotechnology.

Convidecia is een genetisch gemanipuleerd vaccin met de replicatie-defectieve adenovirus type 5 vector om het SARS-CoV-2 coronavirus spike-eiwit tot expressie te brengen. ...........

Het maakt gebruik van een verzwakt verkoudheidsvirus (adenovirus, dat menselijke cellen gemakkelijk infecteert maar geen ziekte kan veroorzaken) om genetisch materiaal dat codeert voor het SARS-CoV-2-spike-eiwit aan de cellen af ​​te leveren. Deze cellen produceren vervolgens het spike-eiwit en verspreiden zich naar de lymfeklieren, waar het immuunsysteem antilichamen aanmaakt die dat spike-eiwit herkennen en het coronavirus bestrijden.
>>>>>>>>lees verder volledige tekst op deze website.  

In Nature ook een klein artikel over deze mond- en neusvaccins: 

Hoe vaccins met neusspray de pandemie kunnen veranderen?

Vaccins die via de mond of neus worden ingeademd, kunnen het coronavirus stoppen, hoewel er tot nu toe weinig bewijs is uit menselijke proeven.

Zijn sprays de toekomst van COVID-19-vaccins?

Dat is de hoop van tientallen onderzoeksgroepen en bedrijven die werken aan nieuwe soorten inenting. In plaats van te vertrouwen op injecties, gebruiken deze sprays of druppels die via de neus of mond worden toegediend en die bedoeld zijn om de bescherming tegen het virus SARS-CoV-2 te verbeteren.

Deze week werd een geïnhaleerde versie van een COVID-19-vaccin, geproduceerd door het Chinese bedrijf CanSino Biologics in Tianjin, goedgekeurd voor gebruik als boosterdosis in China.>>>>>>klik op de titel voor het originele artikel uit Nature: 

How nasal-spray vaccines could change the pandemic


Of lees dit artikel: 

China and India approve nasal COVID vaccines — are they a game changer?


Plaats een reactie ...

Reageer op "Vaccins die via de mond of neus worden ingeademd, kunnen het coronavirus stoppen. Twee mond- en neusvaccins krijgen goedkeuring in China en India na fase III studies"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>