18 december 2021: Zie ook dit artikel waaraan nieuwe gegevens over duur van natuurlijke immuniteit die volgens nieuwe studiegegevens minimaal 13 maanden duurt zijn toegevoegd: https://kanker-actueel.nl/natuurlijke-immuniteit-lijkt-de-enige-manier-om-coronapandemie-te-controleren-zweeds-onderzoek-ziet-effectiviteit-van-vaccins-binnen-6-en-9-maanden-teruglopen-tot-nagenoeg-geen-bescherming-meer.html

16 september 2021: HP de Tijd

In HP de Tijd staat een artikel met als titel: Niet een virus, maar een verzwakt immuunsysteem is de grootste bedreiging voor de volksgezondheid.

In dat artikel worden uitspraken gedaan gebaseerd op wetenschappelijke studies die op een aantal punten rechtstreeks ingaan tegen wat het RIVM beweert en aanbeveelt. Zo is inmiddels uit verschillende studies gebleken dat natuurlijke immuniteit opgebouwd door een besmetting met het coronavirus - Covid-19 27x betere bescherming biedt om besmet te worden en 8x betere bescherming biedt om in het ziekenhuis terecht te komen wegens het coronavirus - Covid-19 dan een vaccin.

Uit het artikel een ander citaat: "Ook blijkt, in tegenstelling tot de verwachtingen, dat mensen die dubbel gevaccineerd zijn positief getest kunnen worden, een hoge virale lading kunnen dragen, het virus mogelijk over kunnen dragen en in het ziekenhuis kunnen belanden. De Israëlische doctor Kobi Havi geeft op Channel 13 News aan dat 85 tot 90 % van de ernstig zieke mensen in het ziekenhuis volledig gevaccineerd zijn. De effectiviteit van vaccinaties lijkt af te nemen of te verdwijnen. De ‘one size fits all’-benadering kan een doodlopende weg worden wanneer de huidige eenzijdige strategie op één virus angstvallig wordt voortgezet." 

Maar nog belangrijker is wellicht dit: "In Engeland spreken diverse immunologen zich uit over het gevaar van een verzwakt immuunsysteem in de gehele populatie waardoor meer kans op infecties en chronische ziekten. Ten gevolge van de lockdowns en de maatregelen als anderhalve meter afstand houden en het dragen van mondkapjes kan het immuunsysteem bij velen minder effectief geworden zijn dan voor de pandemie. Kinderen en volwassenen zijn minder in contact gekomen met andere virussen en bacteriën, waardoor het immuunsysteem minder wordt uitgedaagd en daardoor getraind."

Als laatste dit citaat: Ook kan een vermindering van de werkzaamheid van het innate en adaptive immuunsysteem (zie kader) na een injectie met een van de mRNA-vaccins optreden, waardoor bij volgende infecties juist een groter risico op een heftiger verloop ontstaat, zoals blijkt uit een nog niet peer reviewed publicatie waar ook Nederlandse wetenschappers aan meewerkten.

Lees het volledige artikel in HP de Tijd waarin nog veel meer is te lezen>>>>>>>lees verderPlaats een reactie ...

5 Reacties op "Natuurlijke immuniteit geeft veel betere en langere bescherming tegen het coronavirus - Covid-19 dan een vaccin dat zijn bescherming al snel lijkt te verliezen."

 • e.valstar :
  Kees dit artikel is volkomen waardeloos. Een natuurlijke infectie geeft een betere immuniteit, maar dan gaan er van de populatie wel eerst ongeveer 1% van de mensen dood. Door vaccinatie voorkom je dit ongeveer geheel.Zij die Covid gehad hebben hebben door vaccinatie extra bescherming. Bovendien is er bij vaccineren bij subgroepen door een extra vaccinatie extra bescherming mogelijk. Waarom denkje dat in Denemarken alles al weer los is en waarom de sterfte in Israel veel lager is dan hier. In Israel is de kans om dood te gaan aan Covid-19 bij ongevaccineerden 45 keer zo groot als bij gevaccineerden. Kees je had dit artikel niet eens hoeven te noemen.
  • Kees kees Braam :
   Engelbert ik ben het niet eens met je hier schrijft. Of je hebt het artikel niet gelezen of je wilt niet accepteren wat zij schrijven.

   In Israel is op dit moment 90 procent van de mensen die in het ziekenhuis belanden twee keer gevaccineerd.

   Verschillende studies laten zien dat een natuurlijke immuniteit veel betere en vooral veel langere bescherming biedt dan een vaccin.

   Verschillende studies zien ook dat de effectiviteit van de vaccins al na een half jaar na de tweede prik terugloopt.

   De schrijvers van dit artikel raden ook vitamine D aan voor wie dat nodig heeft. Vindt jij dat ook slecht advies?

   Groeten, Kees

   In dit artikel gaan de schrijvers van dit artikel uit van de huidige situatie. Dus van de situatie dat ook in Nederland zeg 85 procent al is gevaccineerd.
   • e.valstar :
    In Israel gingen vorige week in 2 dagen nog ruim 30 mensen aan Corona dood, allemaal niet gevaccineerd.Ruben van Gaal hoogleraar statistiek heeft berekend dat er in Nederland zonder maatregelen en vaccineren ruim 130.000 doden zouden zijn gevallen (ik kom met eigen berekeningen op ongeveer hetzelfde uit). Nu zijn het er slechts 31000. In Israel zijn het er naar verhouding overigens nog veel minder. Wij zitten nu ook ongeveer op een herd-immunity. Wees verstandig en geef Carla Peeters een schop onder haar kont.
   • e.valstar :
    Kees je bent niet in de positie om het met mij oneens te zijn.In Israel komen 24 van de 27 mensen in het ziekenhuis uit 15% van de bevolking (ongevaccineerd). Dan verwacht je bij de gevaccineerden 85/15 keer 24 = 136 patienten als het vaccin niet werkt. Het zijn er echter slechts 3 ; dat is ruim 45 keer minder dan verwacht. Einde rekenles. In meerdere landen o.a. Denemarken is al de herd-immunity bereikt. Stalpers kan niet rekenen, Peeters niet, maar jij helemaal niet!
    • Lucie :
     Wat een vreselijk onwaardige dicussie voert e. Valstar.
     Hij steht sich zeer arrogant op en laat weinig waardigheid over
     aan Mensen die zijn tunnelvisie niet delen.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>