21 maart 2020: Bron: verschillende media

Een Franse onderzoeker, prof. Didier Raoult, heeft de resultaten van een studie met 2 verschillende medicijnen tegen het coronavirus (COVID-19) bij 24 patienten gepubliceerd via een opgenomen video die hij demonstreerde aan studenten in Marseille. En die resultaten zijn erg goed. 

Uit zijn gegevens blijkt dat het aantal patienten dat positief test op het virus binnen 6 dagen van 100 procent zakt naar 30 procent wanneer zij alleen chloroquine krijgen. Bij de patienten die het medicijn niet kregen was het virus na 6 dagen nog altijd 80 procent in het bloed. 

Daarnaast testte de professor ook chloroquine samen met het middel azitromycine en werden de resultaten nog beter. Na 6 dagen hadden de patiënten die de 2 middelen samen hadden gekregen nog maar 10 procent van het virus in hun bloed. Een erg goed resultaat dus.

De video demonstratie van prof. dr. Didier Raoult is hier te zien. Is wel in het Frans

Of via You Tube:  presentation on YouTube 

Duur van de video bijna 19 minuten

In deze PDF zijn alle gebruikte powerpointbeelden te zien. Dat zijn er 10 waarvan sommige in het Engels en geven ook extra informatie.

Het abstract van de studie van de combinatiebehandeling chloroquine plus azitromycine is in deze PDF te lezen

Hydroxychloroquine and azithromycin as a treatment of COVID-19: results of an openlabel non-randomized clinical trial 

Verder lijkt remdesivir veelbelovend en is dat middel op aanvraag verkrijgbaar in Nederland en wordt ook gebruikt in de Nederlandse ziekenhuizen:

Aanvraagprocedure remdesivir

Procedure voor het verkrijgen van remdesivir voor compassionate use ter behandeling van COVID-19


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Eerste medicijnen, waaronder chloroquine tegen corona virus (Covid-19) blijken uitstekend te werken. 80 procent minder virus in bloed, melden Belgische onderzoekers"

  • e.valstar :
    gezien de stand van de literatuur is een hele reeks van geneesmiddelen interessant tegen Corona waaronder zoethout ; ik schreef daar 4 maart al een artikel over ;ik stuurde dat aan het RIVM ; vroeg om commentaar, maar dat kwam niet ; Israel heeft van deze middelen deels veel ingeslagen ; welke middelen worden hier/zijn hier toegepast bij corona-patienten? Overlegt men met deze Franse professor met Israel? De stijging van het aantal gevallen:steeds 20% van de vorige dag laat verder zien dat de genomen maatregelen tot nu toe geen effect hebben (de exponentiele groei blijft in tact)

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>