25 november 2021:  Japan Times

Vorige week kwam the Japan Times met een heel opmerkelijk bericht. De Delta variant van het coronavirus - Covid-19 zou zichzelf als het ware dood gemuteerd hebben. En daarom zouden er veel minder doden in Japan zijn dan in andere landen. Er zijn dagen dat er niet 1 sterfgeval wordt gemeld in Japan. Het zou vooral gaan om de rol van het nsp14 in het spike eiwit van het coronavirusVolgens een potentieel revolutionaire theorie voorgesteld door Ituro Inoue, een professor aan het National Institute of Genetics, accumuleerde de delta-variant in Japan te veel mutaties in het foutcorrigerende, niet-structurele eiwit van het virus, nsp14 genaamd. Als gevolg hiervan had het virus moeite om de fouten op tijd te herstellen, wat uiteindelijk leidde tot 'zelfvernietiging'.

Ik moet er wel bij opmerken dat midden augustus 2021 een hooggeplaatst persoon van de Japanese Medical Association op de televisie bekendmaakte dat ivermectine vrij verkocht mocht worden en een goed medicijn zou zijn tegen het coronavirus. Hierover zijn ook wel twijfels, zie o.a. dit artikel, maar feit blijft dat 4 weken na deze bekendmaking de ziekenhuiscijfers en vooral het aantal sterfgevallen drastisch terugliep in Japan. 

Maar die terugloop wordt nu dus verklaard omdat in Japan het Delta virus zichzelf heeft dood gemuteerd als het ware.  Het vreemde is dat dit alleen in Japan gebeurd zou zijn.  Het is natuurlijk altijd lastig om door al deze berichten heen te kijken maar op wordlometer staat Japan met veruit de minste doden per 1 miljoen bewoners in vergelijking met andere grote landen met veel bewoners. 

Voor de leesbaarheid heb ik een deel vertaald van dit artikel: 

What's behind the rapid disappearance of the delta variant in Japan? It could be self-extinction.

(Wat zit er achter de snelle verdwijning van de deltavariant in Japan? Het kan zelfuitsterven zijn.)

  • STAFF WRITER

Waarom kwam er plotseling een abrupt einde aan de vijfde en grootste golf van de coronaviruspandemie in Japan, aangedreven door de superbesmettelijke deltavariant, na een schijnbaar meedogenloze toename van nieuwe infecties? En wat maakte Japan anders dan andere ontwikkelde landen die nu een nieuwe golf van nieuwe gevallen zien?
Volgens een groep onderzoekers zou het verrassende antwoord kunnen zijn dat de delta-variant voor zichzelf zorgde in een daad van "zelfuitsterven".

Drie maanden nadat de delta-variant een recordaantal landelijke gevallen van bijna 26.000 per dag opleverde, zijn de nieuwe COVID-19-infecties in Japan sterk gedaald en zijn de afgelopen weken gedaald tot onder de 200. Die daling werd benadrukt door het feit dat er op 7 november geen sterfgevallen werden gemeld - de eerste keer dat dat gebeurde in ongeveer 15 maanden.

Veel wetenschappers wijzen op een verscheidenheid aan mogelijkheden, waaronder een van de hoogste vaccinatiepercentages van geavanceerde landen, met 75,7% van de inwoners die vanaf woensdag volledig zijn gevaccineerd. Andere mogelijke factoren zijn de maatregelen voor sociale afstand en het dragen van maskers die nu diep verankerd zijn in de Japanse samenleving.

Maar de belangrijkste reden kan te maken hebben met de genetische veranderingen die het coronavirus ondergaat tijdens de voortplanting, met een tempo van ongeveer twee mutaties per maand. Volgens een potentieel revolutionaire theorie voorgesteld door Ituro Inoue, een professor aan het National Institute of Genetics, accumuleerde de delta-variant in Japan te veel mutaties in het foutcorrigerende, niet-structurele eiwit van het virus, nsp14 genaamd. Als gevolg hiervan had het virus moeite om de fouten op tijd te herstellen, wat uiteindelijk leidde tot 'zelfvernietiging'.

Studies hebben aangetoond dat meer mensen in Azië een afweer-enzym hebben, APOBEC3A genaamd, dat RNA-virussen aanvalt, waaronder het SARS-CoV-2-virus dat COVID-19 veroorzaakt, in vergelijking met mensen in Europa en Afrika.
Dus gingen de onderzoekers van het National Institute of Genetics en Niigata University op zoek naar hoe het APOBEC3A-eiwit het nsp14-eiwit beïnvloedt en of het de activiteit van het coronavirus kan remmen. Het team voerde van juni tot oktober een analyse uit van de genetische diversiteitsgegevens voor de alfa- en delta-varianten van geïnfecteerde klinische monsters in Japan.

Vervolgens visualiseerden ze de relaties tussen de DNA-sequenties van het SARS-CoV-2-virus om genetische diversiteit te tonen in een diagram dat een haplotype-netwerk wordt genoemd. Over het algemeen geldt: hoe groter het netwerk, hoe meer positieve gevallen het vertegenwoordigt.>>>>>>>lees verder het artikel in the Japanese Times


Plaats een reactie ...

Reageer op "In Japan lijkt pandemie onder controle. Omdat het Deltavirus zichzelf heeft kapot gemuteerd of omdat er veel ivermectine wordt gebruikt?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >> Duitse gezondheidswerkers >> Vitamine D suppletie geeft >>