10 oktober 2022: Bron: Maurice.nl

Uit grafieken in relatie tot het eerste coronavirus uit 2020 tot huidige Omikron variant en oversterfte bijgehouden door Maurice de Hond en Herman Steigstra en Anton Theunissen komt een opmerkelijk beeld naar voren. Na de intrede van de vaccinaties, inclusief de laatste boosters, stijgt de oversterfte aan andere oorzaken. Hoewel er grote verschillen zijn tussen RIVM-cijfers en CBS-cijfers wat dat betreft.

In een blog bijgehouden door Herman Steigstra en Anton Theunissen zijn de verschillende gegevens geanalyseerd en worden deze grafieken van commentaar voorzien met hele opmerkelijke resultaten. 

Samenvatting van het artikel

Er is nog nooit een epidemie geweest die zoveel aandacht heeft gekregen als deze corona pandemie. Door diverse belanghebbende partijen is er aandacht aan besteed en aan gerekend. Nu we de laatste stuiptrekkingen zien, wordt er nu enerzijds over corona gesproken alsof het inmiddels een stevige verkoudheid is, maar ook dat “we moeten leren leven met corona”. De vraag is dus eigenlijk: Hoort corona bij het leven?

Een blog van Herman Steigstra en Anton Theunissen

De cijfers

Nu de laatste golf (de herfst Omikron BA.5 golf) aan het voorbijtrekken is, lijkt het ons goed om eens van een afstand naar de cijfers te kijken. Vaccinaties horen daar zeker bij, maar we kijken vooral naar het gedrag en dan met name naar het aantal overlijdens: hoeveel mensen overleden er in de loop van de tijd en welke rol speelde corona daarbij?

Er zijn verschillende bronnen die cijfers publiceren, waarvan het CBS de belangrijkste is. Het CBS registreert overlijdens via door de huisarts ingevulde meldingsformulieren. Op dit formulier kunnen maximaal drie oorzaken aangegeven worden, die van invloed kunnen zijn geweest voor het overlijden. Deze cijfers worden met een vertraging van 3 maanden gepubliceerd.

Sinds het begin van de epidemie worden de overlijdens aan corona ook gemeld door het RIVM. Het RIVM telt een overlijden aan corona, als er binnen twee weken voor het overlijden een positieve PCR test is geweest. Tussen deze twee organisaties zit een steeds groter wordend verschil, zoals we ook hebben uitgelegd in ons artikel CBS of RIVM, wie heeft de juiste cijfers? We lieten hier zien dat de RIVM-cijfers het eerste jaar van de epidemie 40% lager uitvielen dan de CBS-cijfers en deze lijken incompleet te zijn. Het verschil is inmiddels opgelopen tot een factor 3,5, dat is bijna 70% lager.>>>>>>>lees verder


Plaats een reactie ...

3 Reacties op "Na vaccinaties en boosters tegen het coronavirus - Omikron stijgt de oversterfte aan overige oorzaken blijkt uit grafieken bijgehouden en van commentaar voorzien door Herman Steigstra, Anton Theunissen en Maurice de Hond."

  • e.valstar :
    Kees dit zijn lieden die niet kunnen rekenen. Oversterfte (door vooral Corona) was voor vaccineren al ongeveer net zo groot als de geregistreerde Coronasterfte. De Hond is geograaf, Theunissen ken ik niet en Steigstra is denk ik een nep-statisticus. Domheid is nog altijd zonde!

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>