27 april 2020: Bron: Eenvandaag

Hier een persbericht van Eenvandaag:

Lockdown kan 'slim' opgeheven worden voor iedereen jonger dan 50, toont onderzoek van de UvA aan

Nederland kan langzaamaan van het slot voor mensen onder de 50. De kans dat zij overlijden door corona is namelijk extreem klein, zeggen onderzoekers van de UvA. "Maar je moet niet ineens alles loslaten."

"We hebben het over ruim 10 miljoen Nederlanders onder de 50 jaar", zegt Ed Peelen, bijzonder hoogleraar content marketing van de Universiteit van Amsterdam. "Onder deze groep is het sterftecijfer 0,014 procent, wat betekent dat als deze groep in een keer besmet wordt er maximaal 1.400 mensen zouden overlijden. Als we binnen deze groep de mensen met onderliggende aandoeningen beschermen, zal het percentage nog verder zakken."

'Slimme unlock'

Natuurlijk moeten we niet in één klap dat soort cijfers krijgen, maar een zogenoemde 'slimme unlock' kan heel goed werken. "Je zult niet ineens alles moeten loslaten, je kunt bijvoorbeeld vasthouden aan het verbod van grote evenementen en blijven monitoren", zegt Peelen. "En steeds kijken: hoe zit het met de beheersbaarheid van de ic-capaciteit?"

De onderzoekers hebben gekeken naar het effect van overheidsmaatregelen op het aantal coronabesmettingen in een land. Ze hebben Nederland, Italië en Zweden met elkaar vergeleken.>>>>>>>lees verder


Plaats een reactie ...

Reageer op "Mensen jonger dan 50 jaar hebben heel weinig kans op overlijden door besmetting met het coronavirus, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Er stierven in Japan beduidend >> Dr. Sabine Hazan mocht eindelijk >> Booster vaccinaties lijken >> Maurice de Hond geeft commentaar >> Opsluiting van kwetsbare mensen >> mRNA vaccinatie tegen coronavirus >> Vitamine-C infusen met hoge >> Hydroxychloroquine plus azithromycine >> Oversterfte in Nederland en >> Oversterfte in Duitsland is >>