26 juli 2022: Ik kwam toevallig deze informatie over de HIFU behandeling met de TULSA-PRO weer tegen. Zijn er mannen die deze behandeling met de TULSA-Pro hebben laten doen bij een van de ALTA klinieken en daarover hun ervaringen willen vertellen aan ons. Al of niet anoniem?  Mail dan uw ervaringen naaar redactie@kanker-actueel.nl  dan zal ik die hier bij het artikel plaatsen. U kunt het ook zelf doen natuurlijk onderaan dit artikel. Bij voorbaat dank. 

Ik heb de link naar de ALTA kliniek met Nederlandse informatie hersteld. Klik op de titel.

2 juli 2020: Van Piet kreeg ik deze tip:

Focale behandeling bij Prostaatkanker met de MRI gestuurde TULSA-PRO

De 1e behandeling wereldwijd van de prostaat met de TULSA-PRP werd in de ALTA Kliniek uitgevoerd.
Het is ons doel met deze behandeling de prostaatkanker te vernietigen en de prostaat als orgaan met al zijn functies te behouden. Daarbij moet de potentie behouden worden en incontinentie vermeden worden.

Met de optimale behandeling volgens de HIFU-Therapie, de zgn. TULSA-PRO, kunnen in het algemeen precies deze doelen bereikt worden.

TULSA staat voor Transurethrale Ultrasone Ablatie.

Transurethrale betekent ‘door de urineleider’. Ablatie staat voor ‘wegnemen van lichaamsweefsel door verhitting’. Focale behandeling betekent dat alleen een aangeduid bereik behandeld wordt. MRI staat voor Magneet-Resonatie Tomografie, het is een apparaat dat frame voor frame de beelden weergeeft op basis van magneetvelden en niet op basis van röntgenstralen.

Bij deze behandeling wordt het zieke weefsel van de Prostaat gekookt en afgevoerd. Dat koken gebeurt via Ultrasone energie, welke warmte veroorzaakt (tot 86°C). Het te behandelen bereik wordt vooraf exact bepaald zodat vermeden wordt dat het gezonde weefsel of zenuwen vernietigd worden. Die behandeling gebeurt binnen de prostaat, door de urineleider en niet door een ander orgaan, zoals bijvoorbeeld de dikke darm.>>>>>>lees meer hierover

Op deze pagina staan aantal patiëntenervaringen, maar of die gemodereerd worden door de Alta Klinik durf ik niet te zeggen. Piet de man die mij hierop wees is ook lovend over de aanpak in deze kliniek.

Dit schrijven zij op de startpagina:

De ALTA kliniek is in maart 2006 opgericht door Dr. Agron Lumiani. Hij vervulde daarmee de wens om voor de patiënten de medische zorg naar een hoger niveau te tillen. U vindt dit terug in het Latijnse woord `Alta` wat voor `hoog` staat.

De jarenlange ervaring van Dr. Lumiani als radioloog, als chef-arts en als zelfstandig arts met een eigen praktijk gaf hem de motivatie op tot de oprichting van de ALTA-kliniek te komen.

Wij zorgen samen met ons team van artsen en medewerkers ervoor dat onze patiënten onderzoeken krijgen van de hoogste kwaliteit en op een vertrouwde en menselijke manier behandeld worden. Daarbij hoort ook dat er door de artsen en medewerkers voor elke patiënt genoeg tijd genomen wordt en deze om te zetten naar goede diagnose en eventuele behandeling.

Het medische spectrum van de ALTA-kliniek biedt u de volgende specialismen:

Als arts is het mijn doel om elke patiënt met maximale zekerheid een diagnose te kunnen geven. Daarvoor heb ik onze kliniek met de nieuwste technieken uitgerust. Deze maken het mogelijk met HD-opnamen de onderzoeken uit te voeren. Een hoge resolutie van de opnames is voor mij als radioloog cruciaal om een exacte diagnose te kunnen vaststellen.

De mogelijkheid om als arts, mensen te kunnen helpen, is voor mij een levenstaak.

Dr. med. Agron Lumiani


Plaats een reactie ...

Reageer op "HIFU wordt onder de naam TULSA-PRO al enkele jaren met succes uitgevoerd bij niet uitgezaaide prostaatkanker in Alta Klinik net over de Nederlandse grens"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

HIFU - Ultrasound: Overzicht >> Operatietechnieken bij prostaatkanker: >>