2 juli 2020: Van Piet kreeg ik deze tip:

Focale behandeling bij Prostaatkanker met de MRI gestuurde TULSA-PRO

De 1e behandeling wereldwijd van de prostaat met de TULSA-PRP werd in de ALTA Kliniek uitgevoerd.
Het is ons doel met deze behandeling de prostaatkanker te vernietigen en de prostaat als orgaan met al zijn functies te behouden. Daarbij moet de potentie behouden worden en incontinentie vermeden worden.

Met de optimale behandeling volgens de HIFU-Therapie, de zgn. TULSA-PRO, kunnen in het algemeen precies deze doelen bereikt worden.

TULSA staat voor Transurethrale Ultrasone Ablatie.

Transurethrale betekent ‘door de urineleider’. Ablatie staat voor ‘wegnemen van lichaamsweefsel door verhitting’. Focale behandeling betekent dat alleen een aangeduid bereik behandeld wordt. MRI staat voor Magneet-Resonatie Tomografie, het is een apparaat dat frame voor frame de beelden weergeeft op basis van magneetvelden en niet op basis van röntgenstralen.

Bij deze behandeling wordt het zieke weefsel van de Prostaat gekookt en afgevoerd. Dat koken gebeurt via Ultrasone energie, welke warmte veroorzaakt (tot 86°C). Het te behandelen bereik wordt vooraf exact bepaald zodat vermeden wordt dat het gezonde weefsel of zenuwen vernietigd worden. Die behandeling gebeurt binnen de prostaat, door de urineleider en niet door een ander orgaan, zoals bijvoorbeeld de dikke darm.>>>>>>lees meer hierover

Op deze pagina staan aantal patiëntenervaringen, maar of die gemodereerd worden door de Alta Klinik durf ik niet te zeggen. Piet de man die mij hierop wees is ook lovend over de aanpak in deze kliniek.


Plaats een reactie ...

Reageer op "HIFU wordt onder de naam TULSA-PRO al enkele jaren met succes uitgevoerd bij niet uitgezaaide prostaatkanker in Alta Klinik net over de Nederlandse grens"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

HIFU - Ultrasound: Overzicht >> Operatietechnieken bij prostaatkanker: >>