Op verzoek van contactpersoon voor deze studie hier de aankondiging van de MATTERS studies in België. Twee studiegroepen binnen 1 studieprotocol met total body hyperthermie.
1 studiegroep specifiek voor alvleesklierkankerpatiënten waarbij de hyperthermie wordt gecombineerd met chemotherapie en 1 studiegroep met kankerpatiënten met solide tumoren voor alleen total body hyperthermie.
Goedgekeurde studieprotocol staat hier:
Safety Study of Whole Body Hyperthermia for Advanced Cancer (MATTERS)
Deze klinische studie onderzoekt hyperthermie van het hele lichaam. We maken gebruik van een nieuw medisch toestel, specifiek voor de behandeling van patiënten met een solide tumor in een gevorderd stadium. En een studie voor alvleesklierkankerpatiënten in gevorderd stadium. (Het is 1 studie verdeeld in twee groepen kankerpatiënten)
De MATTERS studie onderzoekt hyperthermie van het hele lichaam. Hierbij maken we gebruik van een nieuw medisch toestel, specifiek voor de behandeling van patiënten met kanker in een vergevorderd stadium.
Klinische studie:
Een klinische studie bestudeert nieuwe potentiële behandelingen. Deze behandelingen kunnen gunstig zijn voor deelnemende patiënten.Hyperthermie van het hele lichaam - innovatieve toepassing voor bestaande kankerbehandeling.
Hyperthermie behandeling is een procedure waarbij de lichaamstemperatuur gedurende een bepaalde periode boven de normale temperatuur wordt gebracht. Deze opwarming versterkt het immuunsysteem (zoals bij koorts) en helpt het lichaam om infecties en kankercellen te bestrijden. Het gebruik van warmte om ziekten te behandelen is niet nieuw en was al gekend in de vroege Egyptische tijd.
In de afgelopen 100 jaar werd hyperthermie als behandeling geherintroduceerd in de medische wereld. In sommige Europese landen, waaronder Duitsland en Nederland, behoort hyperthermie tot de standaardzorg bij bepaalde ziekten. Eerder klinisch onderzoek heeft aangetoond dat hyperthermie een positief resultaat kan hebben bij de behandeling van kanker. Naast het stimuleren van het immuunsysteem, verhoogt een hyperthermie behandeling ook de effectiviteit van radiotherapie en chemotherapie en zorgt voor een direct celdodend effect. Deze behandeling kan mogelijk de levensverwachting verlengen en/of de kwaliteit van leven verbeteren van de behandelde patiënten............
In deze PDF's is meer te lezen over studieopzet en wie ervoor in aanmerking komen: Elmedix_Mattersstudy_NL-cohort B-C-D_V1 en deze: Elmedix_Mattersstudy_NL-cohort A1-A2_V1
Hoofdonderzoekers • Prof. dr. Marc Peeters • Prof. dr. Dirk Ysebaert • Dr. Vera Saldien
Contact UZA Studiecoördinator oncologie: Peggy De Clercq tel +32 821 53 07 fax +32 821 58 59
peggy.declercq@uza.be
Gerelateerde artikelen
- Matters studie onderzoekt effecten van hyperthermie bij kankerpatienten met solide tumoren en patienten met alvleesklierkanker.
- Studiepublicaties van voeding, voedingstoffen, niet-toxische middelen en behandelingen uit literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar, specifiek bij alvleesklierkanker
- Enzymtherapie: Studierapport van Dr. Gonzalez en zijn aanpak met pancreasenzymen bij alvleesklierkankerpatiënten. Met opmerkelijk positieve uitkomsten.
- Hyperthermie bij alvleesklierkanker: aantal studies laten zien dat hyperthermie naast bestraling en chemo een aanzienlijk beter effect geeft op overall overlevingstijd.
- Maretakinjecties - Viscum album L. verdubbelt mediane overleving bij uitgezaaide, inoperabele alvleesklierkanker met betere kwaliteit van leven
- Voeding en voedingsstoffen: Bepaalde vorm van vitamine D - 1a,25(OH)2D ((Paricalcitol) voorkomt en geeft positief effect in behandelen van alvleesklierkanker, blijkt uit overzichtstudie.
- Complementair - niet-toxisch - aanvullend bij alvleesklierkanker: een overzicht van artikelen en studie resultaten met niet toxische behandelingen, voedingstoffen en andere middelen als aanvulling of als mono behandeling van alvleesklierkanker
Plaats een reactie ...
Reageer op "Matters studie onderzoekt effecten van hyperthermie bij kankerpatienten met solide tumoren en patienten met alvleesklierkanker."