Een  patiëntenvereniging voor vormen van spijsverteringskanker waaronder darmkanker en leverkanker  is de Stichting voor patiënten met kanker in het spijsverteringskanaal (SPKS) :  

Wie lotgenotencontact over darmkanker wil kan zich wenden tot SPKS via www .spks.nl.

SPKS is er voor mensen met een vorm van kanker aan het spijsverteringsstelsel en hun naasten. Zij hebben een landelijk netwerk van actieve leden die lotgenotencontact verzorgen, zowel telefonisch als per e-mail. Binnen SPKS zijn vier patiëntengroepen actief: alvleesklierkanker, darmkanker, maagkanker en slokdarmkanker.

P/a NFK
Postbus 8152
3503 RD Utrecht
088-002 97 75

Email: secretariaat@spks.nl

Website: www.spks.nl

Darmkanker: Informatie over darmkanker, maar is geen patiëntenvereniging:

Maag Lever Darm Stichting
Stationsplein 123

3818 LE Amersfoort

De Maag Lever Darm Stichting geeft voorlichting en financiert wetenschappelijk onderzoek. Informatie over spijsverteringskankers, zoals darmkanker, slokdarmkanker of alvleesklierkanker vindt u op de website www.mlds.nl

Levernetwerk.nl:

Voor darmkankerpatienten wonend in Zuidwest Nederland met uitzaaiingen in de lever is www.levernetwerk.nl een website die actuele informatie geeft over de mogelijkheden voor darmkanker met leveruitzaaiingen, ook lopende studies worden daarop vermeld. Zie ook in gerelateerde artikelen.


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Patienteninformatie spijsverteringskanker: MLDS - Maag Lever Darm Stichting en SPKS geven informatie over darmkanker, slokdarmkanker en alvleesklierkanker copy 1"

  • Van riessen :
    Ik krijg een stent in de slokdarm.zie er erg tegen op. De pijn en nog minder kunnen doen? Hoe ga ik hier mee om.? Gr. Ria

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Levernetwerk is nieuwe website >> Regulier - Darmkankers: recente >>