In Vlaanderen - België is de hulplijn Prostaatkliniek Service Alliantie Vlaanderen voor prostaatkankerpatiënten al een aantal jaren actief. Hier een stukje uit de introductie op hun startpagina:

Met onze vzw PSA Vlaanderen zijn wij al ruim zeven jaar actief op het vlak van prostaataandoeningen, incontinentie en erectiestoornissen. We worden dikwijls gefeliciteerd voor onze campagnes in onze thuisstad Brugge en in de provincie West-Vlaanderen. We konden en kunnen voor onze projecten telkens rekenen op de medewerking van de diverse stads- en gemeentebesturen en het provinciebestuur van West-Vlaanderen.

Deze intense samenwerking draagt bij tot het succes van de campagnes

Patiënten en hulpverleners vinden elkaar tijdens de vele overlegmomenten, voordrachten en activiteiten. Zo leren wij ook de bestaande noden en behoeften kennen en kunnen wij een kwaliteitsvolle service helpen realiseren op maat van de individuele patiënt en zijn partner. De huisarts vervult hierbij een zeer belangrijke en onmisbare taak. Ook de patiëntenvereniging is voor ons een belangrijke gesprekspartner.

De nood aan informatie en bewustmaking bij het brede publiek willen wij helpen invullen via voordrachten, bewustmakingscampagnes en publicaties. Consulteer daarom geregeld onze agenda.
Voor de collega hulpverleners worden, in nauwe samenwerking met de vzw Urobel, symposia en bijscholingen georganiseerd.

Adres is:

Zuidervaartje 18 te 8310 Sint-Kruis
Telefoon:  0032 485 984608
Email: psavlaanderen@hotmail.com


Plaats een reactie ...

Reageer op "Algemeen: Hulplijn voor Belgische prostaatkankerpatiënten en verwanten: vzw Prostaatkliniek Service Alliantie Vlaanderen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Algemeen: Behandelplan voor >> Algemeen: Prospace, een biologisch >> Algemeen: Rokers hebben grotere >> Algemeen: Hulplijn voor Belgische >> Algemeen: Prostaatkanker gerelateerde >> Algemeen: Reguliere behandeling >> Prostaatkanker algemene actuele >>