Herhaalde cryosurgery als palliatieve behandeling voor recidief van prostaatkanker na primaire bestraling of cryosurgery verlengt leven significant met verbeterde kwaliteit van leven.
Cryosurgery - bevriezingstechniek - wordt soms wel toegepast bij borstkanker om een recidief te voorkomen
PDT - Photodynamische Therapie met Methyl Aminolevulinate meest effectief en geeft cosmetisch beste resultaat bij vormen van huidkanker in vergelijking met cryosurgery met een spray of zalf met 5-FU erin.
RFA: Onderzoekers aan het AMC prijzen RFA, TACE , PEI en LITT en Cryosurgery aan als belangrijke behandelingsmogelijkheid voor levertumoren in overzichtsstudie
Cryosurgery - bevriezingstechniek zorgt voor zeer grote kans op genezing en behoud van sexuele potentie van prostaatkankerpatient. Echter in vergelijking met externe gerichte bestraling geeft cryosurgery iets meer sexueel disfunctioneren
Radiologische interventietechieken vergelijkbaar met Pei, TACE, LITT en Cryosurgery wordt nu ook in Nederland uitgevoerd bij levertumoren vanuit verschillende vormen van kanker, zoals bv. darmkanker, nierkanker, borstkanker en longkanker
Cryosurgery bij goedaardige en kleine kwaadaardige bottumoren - chondrosarcomen - wordt vaak succesvol en genezend toegepast.
Cryosurgery - bevriezingstechniek plus chemotherapie bewijst spectaculaire waarde in behandeling van solide tumoren
Leverkanker: Onderzoekers aan het AMC prijzen RFA, TACE , PEI en LITT en Cryosurgery aan als belangrijke behandelingsmogelijkheid voor primaire leverkanker - HCC in overzichtsstudie.
Huidkanker: PDT - Photodynamische Therapie met Methyl Aminolevulinate meest effectief en geeft cosmetisch beste resultaat bij vormen van huidkanker in vergelijking met cryosurgery met een spray en/of zalf met 5-FU erin.