21 november 2018: Bron: Anti Kankerfonds

Hier het persbericht dat het anti kankerfonds mij stuurde. Morgen worden de resultaten uit de studie van Prof. dr. Harasch, de hoofdonderzoeker van het CUSP9*-project, dat financieel ondersteund wordt door het Antikankerfonds officieel gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Neuro-Oncology in New Orleans, USA.  

Het gaat om deze studie: 

https://www.anticancerfund.org/en/projects/combination-9-repurposed-drugs-low-dose-chemotherapy-brain-cancer

Hier het persbericht:

Positieve voorlopige resultaten van innovatieve behandeling van dodelijke hersenkanker glioblastoma

BRUSSEL - Een nieuw behandelingsprotocol voor hervallen glioblastoma-patiënten bestaande uit 9 geheroriënteerde geneesmiddelen lijkt veilig en goed te verdragen.  Deze voorlopige resultaten betekenen een belangrijke mijlpaal in het onderzoek bij hersentumoren, en werden dit weekend gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Neuro-Oncology in New Orleans, USA. 

Studie out-of-the-box

De huidige standaardbehandeling voor glioblastoma bestaat uit chirurgie, bestraling en chemotherapie met temozolomide. Een enkeling geneest. Slechts 15-20% van de patiënten zijn vijf jaar na de eerste behandeling nog in leven. Decennia lang faalden nieuwe experimentele behandelingen om de uitkomst van patiënten te verbeteren na herval van glioblastoma, zoals voorkomt in 99% van de patiënten.    

In 2013 hadden de Duitse neurochirurg Marc-Eric Halatsch, in samenwerking met U.S. psychiater Richard Kast, het onconventionele idee om negen verschillende medicijnen toe te voegen aan de behandeling. Deze medicijnen waren al op de markt, zij het voor het gebruik bij andere ziektes dan kanker. Zij ontdekten dat deze negen toegevoegde medicijnen eigenschappen bezitten waarvan experimentele gegevens aangeven dat ze de mogelijkheid zouden kunnen hebben de groei van glioblastoma te belemmeren. De negen medicijnen hadden weinig bijwerkingen en waren goed gekend bij de meeste artsen. Het bewaren van een goede levenskwaliteit was het belangrijkste aspect bij het selecteren van de geheroriënteerde geneesmiddelen op basis van hun werking.

Vijf jaar geleden klopten Kast en Halatsch aan bij het Antikankerfonds voor financiële steun om hun innovatieve CUSP9 idee ((Coordinated Undermining of Survival Paths by 9 Repurposed Drugs) om te zetten in een klinische studie.

Vandaag werden onder de derde versie van het studieprotocol (CUSP9v3) 10 patiënten geïncludeerd. De studie wordt gecoördineerd door het Universitair Ziekenhuis van Ulm in Duitsland, en financieel gedragen door het Antikankerfonds.

"We zijn ons ervan bewust dat het combineren van negen geneesmiddelen met een standaardbehandeling zeer ongebruikelijk is. Wij geloven er sterk in dat het heroriënteren (repurposing) van medicijnen groot potentieel biedt, net zoals combinatietherapieën. We steunen dit onderzoek omdat we geloven dat ideeën zoals die van Halatsch en Kast echt kunnen werken. Je komt tot resultaten door grenzen te verleggen en out-of-the-box behandelingen te onderzoeken", legt medisch directeur Guy Buyens uit.

Voorlopige resultaten

Na wettelijke goedkeuring, werden er tussen 2016 en oktober 2018 tien patiënten met hervallen glioblastoma geïncludeerd in de CUSP9 proof-of-concept studie. De eerste resultaten na 12 weken behandeling wezen op een lage toxiciteit, behoud van een goede levenskwaliteit, en voorzichtige aanwijzingen voor effectiviteit, hoewel de volledige resultaten pas bekend zullen zijn in 2019.  

"Het heroriënteren van geneesmiddelen is een waardevolle manier om kankeronderzoek te versnellen. Bestaande niet-kankergeneesmiddelen hebben het voordeel dat ze goed gedocumenteerd, beschikbaar en betaalbaar zijn, alsook een gekend bijwerkingsprofiel hebben. Het nadeel is dat ze bijna allemaal generisch zijn en er daardoor geen commerciële stimulans vanuit de farma-industrie is om deze medicijnen verder te onderzoeken voor het potentiële gebruik bij de behandeling van kanker. Ondersteuning door non-profit organisaties en overheidssteun voor dit type van onderzoek is cruciaal voor het exploreren van deze potentiële vooruitgang bij kankerbehandelingen", aldus Lydie Meheus, CEO van het Antikankerfonds.

Het Antikankerfonds stimuleert onderzoek naar kankerbehandelingen waarbij de nood hoog is. Het heroriënteren van bestaande geneesmiddelen is één van de aandachtsgebieden van klinisch onderzoek die ons fonds faciliteert en ondersteunt. Gauthier Bouche, M.D., directeur klinisch onderzoek bij het Antikankerfonds, is co-auteur van de resultaten die gepubliceerd werden op het SNO congres in New Orleans.

Meer info over CUSP9 kan u hier vinden: https://www.anticancerfund.org/projects

4 februari 2015: Bron: het Anti Kankerfonds. Met dank aan Ann Christine

Ann Christine, werkzaam bij het Anti Kankerfonds stuurde mij dit persbericht dat voor zichzelf spreekt. Een schitterend voorbeeld van wat eigenwijsheid in dubbele betekenis kan bewerkstelligen. Maar deze documentaire is ook een aanklacht tegen de gevestigde reguliere wetenschap binnen de reguliere oncologie naar mijn mening. Er zal echt wat moeten veranderen en alleen patienten kunnen dat bewerkstelligen. Zowel het Antikankerfonds als wij, kanker-actueel en ook Inspire2live willen ons daar 100% voor inzetten.

hersentumoren beeld

Surviving Terminal Cancer werd geschreven en geregisseerd door een Britse ondernemer Dominic Hill die in 2010 zijn schoonbroer verloor aan glioblastoma multiforme.  Dominic Hill wist intussen een groep onderzoekers van over de hele wereld samen te brengen, waarbij ook het Antikankerfonds, die bestaande niet-kanker medicijnen evalueren als een bron van mogelijke therapieën voor GBM.

Na de wereldpremière zal er een paneldiscussie plaatsvinden met internationale hersentumor-experts.  Een van deze experts is professor Marc-Eric Halatsch, Oncologische neurochirurg en hoogleraar Neurochirurgie aan de Universiteit van Ulm (Duitsland).  Prof. Halatsch is de hoofdonderzoeker van het CUSP9*-project, dat financieel ondersteund wordt door het Antikankerfonds.  CUSP9* is een combinatie van 9 'geheroriënteerde' geneesmiddelen voor de behandeling van glioblastoma.  Deze geneesmiddelen, zoals toegelicht in ons voorgaande persbericht Waar blijven de nieuwe goedkope kanker geneesmiddelen?’, zijn bestaande en veel gebruikte niet-kankermedicijnen die een relatief onaangesproken bron van nieuwe therapieën voor kanker kunnen vertegenwoordigen.

De trailer van de documentaire die vanaf 19 februari gratis te bekjken zal zijn kunt u hier bekijken als u op de volgende link klikt: www.survivingterminalcancer.com 

Hier het uitgebreide persbericht over Surviving Terminal Cancer, interessant dat eens helemaal te lezen: Persbericht_-_Kunnen_overlevenden_van_hersentumoren_ons_helpen__kanker_te_genezen


Plaats een reactie ...

Reageer op "Surviving terminal cancer: kunnen overlevenden van een hersentumor helpen kanker te overwinnen? Drie mannen overwonnen hun hersentumor - GBM - en 2 ervan zijn al 15 en 20 jaar vrij van kanker met eigen cocktail van bewezen niet-toxische middelen. copy 1"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Een Ketogeen dieet naast chemo >> Studiepublicaties van niet-toxische >> Surviving terminal cancer: >> Antineoplastonmethode van >> Hyperthermie bij hersentumoren: >> Monoterpene perillyl alcohol >> Immuuntherapie bij hersentumoren >> Voeding en voedingsuppletie >> Complementaire - niet toxische >>