• Vergoedingen behandelingen in buitenland: Europese Hof van Justitie legt per 12 april 2005 rechten vast op behandelingen in andere landen van ernstig zieke patiënten aan de hand van proces van kankerpatiënt, daarmee komt de weg vrij voor volledige vergoeding van behandelingen in o.a. Duitsland bij dr. Vogl.

 • Plaats een reactie ...

  2 Reacties op "Algemeen: Vergoedingen behandelingen in buitenland: Europese Hof van Justitie legt per 12 april 2005 rechten vast op behandelingen in andere landen van ernstig zieke patiënten aan de hand van proces van kankerpatiënt"

  • Barbara :
   Hiervan is na 7 jaar nog geen sprake. Het merendeel van de patienten die uitbehandeld zijn sterven omdat deze behandeling niet vergoed wordt door zorgverzekeraars.De ontwikkelingen binnen de oncologie kunnen nog zo goed zijn, maar slechts mensen met een bovengemiddeld inkomen kunnen hiervan profiteren. De rest wacht dodelijke chemotherapieen of het fungeren als proefkonijn binnen diverse trials.
   • Kees :
    Dat is niet helemaal correct Barbara. Behandelingen in het buitenland worden meestal wel vergoed als het gaat om ook in Nederland geaccepteerde behandelingen. Zo kun je in België heel goed een behandeling krijgen als die ook in nederlandse ziekenhuizen wordt gegeven. Dat de behandelingen bij dr. Vogl niet worden vergoed heeft ermee te maken dat zijn aanpak niet door gerandomiseerde fase III studies is bewezen. Een enkele keer krijgt iemand de behandeling daar wel vergoed maar dan is op z'n minst een verwijzing van een Nederlandse oncoloog nodig en dan wordt ook nog niet altijd vergoed. Dus het blijft wel een probleem, daarin heb je wel gelijk.

  Gerelateerde artikelen
   

  Gerelateerde artikelen

  Verslag van ons bezoek aan >> CVZ - College van Zorgverzekeraars >> CVZ - College van Ziektekostenverzekeraars: >> Aanvraagdocument niet meer >> Brief aan inspectie over behandeling >>