Het Ingeborg Douwes Centrum, voormalig Het Behouden Huys:

IJsbaanpad 9-11 (Pand Zuid)
1076 CV Amsterdam
020 - 3640330
ingeborgdouwescentrum@slaz.nl
Website: Ingeborg Douwes Centrum

Het Ingeborg Douwes Centrum is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30-16.30 uur.

De diagnose kanker kan veel teweegbrengen. Niet alleen voor degene die ziek is, maar ook voor diens directe omgeving. In het Ingeborg Douwes Centrum kunnen mensen met kanker en hun naasten terecht voor ondersteuning op het gebied van verwerking, acceptatie en zingeving.

Het Ingeborg Douwes Centrum begeleidt mensen die, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd zijn (geweest). Deze hulp is beschikbaar ongeacht de ziektefase en de prognose.

Wij richten ons op mensen uit Amsterdam en de regio Noord-Holland.

26 mei 2004:
Zaterdag 24 mei 2003 is Rob Wesdorp overleden. Rob was samen met Tjerk, die een half jaar geleden is overleden, de oprichter van de website www.behoudenhuys.nl  en de maker met Tjerk samen van de CD-rom: 'met kanker kun je leven'. Rob heeft negen recidieven van non-Hodgkin overleefd maar heeft dus alsnog de strijd verloren. We wensen Sandra en familie ook van deze plaats namens onze Stichting Gezondheid Actueel veel sterkte en kracht om het verlies van Rob te dragen. 
Een uitgebreider bericht over het overlijden van Rob Wesdorp is te lezen op de website van het BehoudenHuys.

Het Behouden Huys werd en is bekend door o.a. de twee initiatiefnemers Tjerk en Rob die een paar jaar geleden een CD-Rom uitgaven met als titel: 'Met kanker kun je leven'.  Nog altijd gratis aan te vragen bij deze website. Maar ze doen inmiddels meer zoals cursussen verzorgen op alle gebieden die met kanker en de omgang daarmee hebben te maken. Van rouwverwerking tot partnerondersteuning en sociaal/emotionele ondersteuning voor kankerpatiënten.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Ingeborg Douwes Centrum - Centrum voor psychosociale begeleiding van kankerpatiënten en hun naasten"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Stichting Gezondheid Actueel >> Academische ziekenhuizen Nederland >> Academische ziekenhuizen België >> Antikankerfonds: Belgisch >> Arts en voeding adviseert >> AYA - adolescent and young >> Besteladressen voedingssupplementen,: >> Best Doctors is een organisatie >> De Vruchtenburg - FORTAgroep >> Erfelijkheid in beeld is een >>