1 september 2013: Zorgloket Duitsland heeft een nieuwe website, maar belangrijker de vergoedingen voor behandelingen in Duitsland zijn inmiddels beperkt tot behandelingen die in Nederland onder de basisverzekering vallen. Onderstaande informatie heb ik aangepast op basis van de informatie op vernieuwde website

7 januari 2013: Omdat een Helioskliniek in opspraak is geraakt door de omstreden neuroloog Jansen-Steur vragen mensen mij of ik mensen ken die ervaringen hebben met andere Heliosklinieken? Zo weet ik persoonljik dat er mensen zijn die in de Heiloskliniek in Krefeld hyperthermie krijgen naast hun chemo plus orthomoleculaire ondersteuning. Ik heb daarover nooit klachten gehoord maar zijn er mensen die misschien hun eigen ervaringen, goed of slecht, met een Helioskliniek via comments, zie onderaan artikel,  hier willen toevoegen?

Aanvullend op informatie over het zorgloket Duitsland: Als u op deze link klikt krijgt u een overzicht van ziekenhuizen in Duitsland met een puntentoekenning hoe goed elk ziekenhuis is in een bepaalde discipline, bij een bepaalde aandoening zijn gespecialiseerd en presteert. Bv. apart vermeld staan een aantal vormen van kanker, borstkanker, darmkanker, longkanker enz.  waarin een ziekenhuis het beste presteert. Het is een lange PDF file maar met uitstekende informatie.

Veel kankerpatiënten zoeken behandelingen in Duitsland, maar krijgen dit vaak niet vergoed of moeten daar heel veel moeite voor doen. Het zorgloket Duitsland kan daarbij helpen. Minpunt is dat zorgloket Duitsland slechts verbonden is aan enkele klinieken in Duitsland, de zogenoemde Heliosklinieken. De naam zorgloket Duitsland suggereert een algemeen zorgloket te zijn maar is in wezen dus een particulier initiatief. Daar staat tegenover dat als ziektekostenverzekeraars bv. hyperthermie wel vergoeden in de ene kliniek dan zullen ze dat toch ook moeten in een andere kliniek die met dezelfde apparatuur en op dezelfde indicatie hyperthermie uitvoert lijkt mij Maar bespreek dat met uw ziektekostenverzekeraar of juridisch adviseur of met het zorgloket zelf

Website: www.zorgloketduitsland.nl
E-mail:     info@zorgloketduitsland.nl
Telefoon: 077-4771970 of 0049 30 56 79 68 99 of
Klik hier voor lijst van deelnemende zorgverzekeraars  

Enkele speciale behandelingen die meestal worden vergoed via bemiddeling van het zorgloket zijn.

DaVinci-robot operatie in Homburg.
Scoliose operatie Helios kliniek in Cuxhaven
Neoblaas (nieuwe blaas van een stuk darm) Helios kliniek in Krefeld
Gamma Knife Zentrum Krefeld
Heupprothese operatie volgens de Franse methode of de AMIS methode. (AMIS= Anterieure Mini Invasive Surgery)
Hyperthermie

Zo introduceert zorgloket Duitsland zich:

Het Zorgloket Duitsland organiseert voor een groot aantal Nederlandse zorgverzekeraars de behandeling en begeleiding van hun verzekerden in Duitse ziekenhuizen.

Het Zorgloket Duitsland is het medische reisbureau voor onderzoek en behandeling in Duitsland. Het zorgloket Duitsland beschikt over ziekenhuizen in heel Duitsland waar u op korte termijn terecht kunt voor uw onderzoek of behandeling. Stel ons uw vraag: het kost u niets.

Zorgverzekeraars
Met deze Zorgverzekeraars heeft het Zorgloket afspraken gemaakt waardoor u snel en goed geholpen kunt worden. Bent u bij een van deze verzekeraars verzekerd, dan hoeft u geen toestemming meer aan te vragen bij uw verzekeraar of een E 112 formulier aan te vragen. Het enige dat u nodig heeft is een verwijzing of medische indicatiestelling van uw huisarts of specialist.
Voor de duidelijkheid: dit geldt alleen voor de verzekerde zorg uit het basispakket, wij kunnen u hierover verder informeren. U kunt van de Duitse ziekenhuizen gebruik maken alsof het Nederlandse ziekenhuizen zijn. De betaling door uw zorgverzekeraar is gegarandeerd. De rekening gaat rechtstreeks van het ziekenhuis naar uw zorgverzekeraar. De service van het Zorgloket Duitsland kost u niets.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Zorgloket Duitsland regelt de behandeling en begeleiding van Nederlandse patiënten in Duitse ziekenhuizen voor bijna alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Stichting Gezondheid Actueel >> Academische ziekenhuizen Nederland >> Academische ziekenhuizen België >> Antikankerfonds: Belgisch >> Arts en voeding adviseert >> AYA - adolescent and young >> Besteladressen voedingssupplementen,: >> Best Doctors is een organisatie >> De Vruchtenburg - FORTAgroep >> Erfelijkheid in beeld is een >>