10 januari 2023: op advies van de voorzitter van het voormalige Palozzihuis Hulst hier de juiste gegevens:

Palazzoli is niet langer actief in de provincie Zeeland aldus A van Bochove voorzitter Westerlicht Zeeuws Vlaanderen (voorheen Palazzoli)

De naamswijziging:

Westerlicht Zeeuws Vlaanderen.
Steenstraat 37, Hulst, 
4561AR Hulst, tel 06-20387517,
E-mail: hulst@palazzolihuis.nl

18 april 2020: de 2 adreswijzingen die Paul Mangnus (bestuursvoorzitter Palazzolihuizen) hieronder aangeeft ook in onderstaande informatie gewijzigd. Maar durf nu niet te zeggen of de andere informatie nog wel klopt. Klik op de sites/e-mailadressen en dan is het snel duidelijk denk ik. 

Wat is een Palazzoli Huis?

Een Palazzoli Huis is een steunpunt voor mensen met kanker en hun naasten

Het bestuur van de Stichting Palazzoli heeft zich ten doel gesteld om in de Provincie Zeeland mensen die met kanker worden geconfronteerd psychosociale steun te bieden:

 • aandacht en tijd voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd
 • ontmoetingsplaats voor patiënten en patiëntenverenigingen
 • informatie en documentatie over de ziekte in het algemeen

  Psychosociale steun is vooral van belang na de behandelfase wanneer de mogelijkheden om met emotionele problemen op de medische zorg terug te vallen beperkt zijn.

  In het Palazzoli Huis hebben vrijwilligers alle tijd voor een individueel gesprek, maar er is ook, voor mensen die de afstand naar een Palazzoli Huis te groot vinden of liever anoniem willen blijven, gelegenheid om tijdens de openingsuren telefonisch hun verhaal te doen.
  Partners en kinderen zijn eveneens welkom in het Palazzoli Huis, genoemd naar de Italiaanse mevrouw Palazzoli, die publiceerde over de reacties van mensen bij ingrijpende veranderingen in hun leven.

  Informatie wordt geboden door middel van het beschikbaar stellen van folders, boeken en videobanden, maar ook door het houden van lezingen en informatieve bijeenkomsten over diverse aan kanker verwante onderwerpen. Bovendien worden er diverse vormen van ontmoetingsmiddagen, yogalessen, sacrale dans en creatieve therapie georganiseerd. Ook wordt in de meeste Palazzoli Huizen rouwbegeleiding geboden.

Westerlicht Zeeuws Vlaanderen.
Steenstraat 37, Hulst, 
4561AR Hulst, tel 06-20387517,
E-mail: hulst@palazzolihuis.nl

Inloop: elke donderdag van 14.00-16.00 uur kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen voor een gesprek, een vraag of een kop koffie. Een andere dag/tijd kan altijd, neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 


Plaats een reactie ...

5 Reacties op "Palazzoli huizen: Adressen van Palazzoli huizen in de provincie Zeeland voor hulp en ondersteuning aan mensen met kanker en hun familie en verwanten."

 • A van Bochove :
  Naar mijn weten eerder gemaild: Palazzoli is niet langer actief in de provincie Zeeland. De naamswijziging: Westerlicht Zeeuws Vlaanderen. Adres centrum: Steenstraat 23, Hulst (enige locatie)

  Vr gr A van Bochove voorzitter Westerlicht Zeeuws Vlaanderen (voorheen Palazzoli)
 • Paul Mangnus (bestuursvoorzitter Palazzolihuizen) :
  De adressen kloppen inderdaad niet meer.
  De juiste adressen zijn momenteel:

  Palazzolihuis Walcheren, Peperdijk 263,
  4381EN Vlissingen, tel: 06-43600930,
  walcheren@palazzolihuis.nl

  Palazzolihuis Zeeuws-Vlaanderen, Steenstraat 37,
  4561AR Hulst, tel 06-20387517,
  hulst@palazzolihuis.nl

  www.palazzolihuis.nl
 • Corry van Doorn :
  Helaas kloppen de adressen van de Palazzoli huizen
  Zeeland niet meer.
  De juiste adressen zijn:
  Palazzolihuis de Bevelanden;Wijngaardstraat 41 4461DB Goes.telnr 0113-212936.Inloop donderdagmorgen 10-12 uur.emailadres palazzolidebevelanden@kpnmail.nl.
  Palazzolihuis Walcheren Vrehoflaan370 4482CJ Vlissingen.telnr0118413932.Inloop donderdag van 14-16uur.
  • A van Bochove :
   Allen,
   Palazzoli heeft al langere tijd geen activiteiten meer. Alle adressen kunt u als vervallen beschouwen, met name op Zuid Beveland en Walcheren. In de komende periode is een definitief besluit over de status van de locatie Hulst te verwachten.
   A van Bochove, bestuurslid Palazzoli
   • A van Bochove :
    Intussen zijn ook de activiteiten in Hulst gestaakt en heeft Palazzoli de status van IPSO-lid verloren.
    In de provincie Zeeland heeft de stichting Westerlicht (www.westerlicht.org) de status van aspirant IPSO lid.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Stichting Gezondheid Actueel >> Academische ziekenhuizen Nederland >> Academische ziekenhuizen België >> Antikankerfonds: Belgisch >> Arts en voeding adviseert >> AYA - adolescent and young >> Besteladressen voedingssupplementen,: >> Best Doctors is een organisatie >> De Vruchtenburg - FORTAgroep >> Erfelijkheid in beeld is een >>