18 april 2020: de 2 adreswijzingen die Paul Mangnus (bestuursvoorzitter Palazzolihuizen) hieronder aangeeft ook in onderstaande informatie gewijzigd. Maar durf nu niet te zeggen of de andere informatie nog wel klopt. Klik op de sites/e-mailadressen en dan is het snel duidelijk denk ik. 

Wat is een Palazzoli Huis?

Een Palazzoli Huis is een steunpunt voor mensen met kanker en hun naasten

Het bestuur van de Stichting Palazzoli heeft zich ten doel gesteld om in de Provincie Zeeland mensen die met kanker worden geconfronteerd psychosociale steun te bieden:

 • aandacht en tijd voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd
 • ontmoetingsplaats voor patiënten en patiëntenverenigingen
 • informatie en documentatie over de ziekte in het algemeen

  Psychosociale steun is vooral van belang na de behandelfase wanneer de mogelijkheden om met emotionele problemen op de medische zorg terug te vallen beperkt zijn.

  In het Palazzoli Huis hebben vrijwilligers alle tijd voor een individueel gesprek, maar er is ook, voor mensen die de afstand naar een Palazzoli Huis te groot vinden of liever anoniem willen blijven, gelegenheid om tijdens de openingsuren telefonisch hun verhaal te doen.
  Partners en kinderen zijn eveneens welkom in het Palazzoli Huis, genoemd naar de Italiaanse mevrouw Palazzoli, die publiceerde over de reacties van mensen bij ingrijpende veranderingen in hun leven.

  Informatie wordt geboden door middel van het beschikbaar stellen van folders, boeken en videobanden, maar ook door het houden van lezingen en informatieve bijeenkomsten over diverse aan kanker verwante onderwerpen. Bovendien worden er diverse vormen van ontmoetingsmiddagen, yogalessen, sacrale dans en creatieve therapie georganiseerd. Ook wordt in de meeste Palazzoli Huizen rouwbegeleiding geboden.

Website Stichting Palazzoli

Palazzolihuis de Bevelanden
Wijngaardstraat 41 Goes 

Tel. 0113-212936

Emailadres: palazzolidebevelanden@kpnmail.nl.

Inloop: elke donderdag van 10.00-12.00 uur kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen voor een gesprek, een vraag of een kop koffie. Een  andere dag/tijd kan altijd, neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Palazzolihuis Walcheren, Peperdijk 263,
4381EN Vlissingen, tel: 06-43600930,
e-mail: walcheren@palazzolihuis.nl

www.palazzolihuis.nl

Inloop: elke donderdag van 14.00-16.00 uur kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen voor een gesprek, een vraag of een kop koffie. Een andere dag/tijd kan altijd, neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Palazzoli Huis Oost Zeeuws-Vlaanderen

Steenstraat 37

4561 AR Hulst

Tel. 0114-371160

Palazzolihuis Zeeuws-Vlaanderen, Steenstraat 37,
4561AR Hulst, tel 06-20387517,
e-mail: hulst@palazzolihuis.nl

Inloop: elke donderdag van 14.00-16.00 uur kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen voor een gesprek, een vraag of een kop koffie. Een andere dag/tijd kan altijd, neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Stichting Palazzoli Oostburg 
ondergebracht bij Zorgzaam Thuis Oostburg

Tragelweg 2

4501 HL Oostburg

Tel. 06-20642051

Inloop:  elke woensdag van 10.00-13.00 uur kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen voor een gesprek, een vraag of een kop koffie.  Na deze uren zijn wij telefonisch bereikbaar tot 16.00 uur. Een andere dag/tijd kan altijd, neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.


Plaats een reactie ...

4 Reacties op "Palazzoli huizen: Adressen van Palazzoli huizen in de provincie Zeeland voor hulp en ondersteuning aan mensen met kanker en hun familie en verwanten."

 • Paul Mangnus (bestuursvoorzitter Palazzolihuizen) :
  De adressen kloppen inderdaad niet meer.
  De juiste adressen zijn momenteel:

  Palazzolihuis Walcheren, Peperdijk 263,
  4381EN Vlissingen, tel: 06-43600930,
  walcheren@palazzolihuis.nl

  Palazzolihuis Zeeuws-Vlaanderen, Steenstraat 37,
  4561AR Hulst, tel 06-20387517,
  hulst@palazzolihuis.nl

  www.palazzolihuis.nl
 • Corry van Doorn :
  Helaas kloppen de adressen van de Palazzoli huizen
  Zeeland niet meer.
  De juiste adressen zijn:
  Palazzolihuis de Bevelanden;Wijngaardstraat 41 4461DB Goes.telnr 0113-212936.Inloop donderdagmorgen 10-12 uur.emailadres palazzolidebevelanden@kpnmail.nl.
  Palazzolihuis Walcheren Vrehoflaan370 4482CJ Vlissingen.telnr0118413932.Inloop donderdag van 14-16uur.
  • A van Bochove :
   Allen,
   Palazzoli heeft al langere tijd geen activiteiten meer. Alle adressen kunt u als vervallen beschouwen, met name op Zuid Beveland en Walcheren. In de komende periode is een definitief besluit over de status van de locatie Hulst te verwachten.
   A van Bochove, bestuurslid Palazzoli
   • A van Bochove :
    Intussen zijn ook de activiteiten in Hulst gestaakt en heeft Palazzoli de status van IPSO-lid verloren.
    In de provincie Zeeland heeft de stichting Westerlicht (www.westerlicht.org) de status van aspirant IPSO lid.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Stichting Gezondheid Actueel >> Academische ziekenhuizen Nederland >> Academische ziekenhuizen België >> Antikankerfonds: Belgisch >> Arts en voeding adviseert >> AYA - adolescent and young >> Besteladressen voedingssupplementen,: >> Best Doctors is een organisatie >> De Vruchtenburg - FORTAgroep >> Erfelijkheid in beeld is een >>