2 februari 2019: enkele links hersteld.

In de Volkskrant van zaterdag 9 februari 2014 staat een interview met Lara Jongbloets en meer informatie over AYA onder de titel: "Kaal, uitgemergeld en doodziek". 

AYA staat voor Adolescent and Young Adults. Naast de nieuwe community, maken ook de hangkamer en de AYA-poli deel uit van het platform. Het AYA-platform past in de visie van het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO), waar de patiënt en zijn omgeving centraal staan en innovatieve zorg speerpunt is. AYA4 (All information You’ve Asked For) is een plek waar jonge mensen met kanker elkaar kunnen ontmoeten, informatie kunnen uitwisselen, vragen kunnen stellen en kennis kunnen delen. Het Radboud faciliteert de techniek, maar de inhoud is voor, door en van de patiënt.

Website: http://www.umcn.nl/Zorg/Afdelingen/AYA-poli/Pages/AYA4.aspx

Platform: https://aya4net.nl/

Contact:

Godebaldkwartier 419, 3511 DT Utrecht

088 - 234 68 00

Eén van de tools is de AYA4 community. De AYA4 community is 100% veilig en afgeschermd. Je hebt een inlogcode nodig om in de community te komen. Geïnspireerd door AYA’s en in het bijzonder Jip Keijzer heeft theatergroep Plezant het AYA Lijflied ‘Leef!' geschreven.

Contact:
Kwartiermaker AYA Expertise Platform/Nationaal AYA Platform
Dr. Eveliene Manten-Horst ( Eveliene.Manten-Horst@radboudumc.nl )  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )
Twitter: @AYAEveliene

 
Per adres:
Radboudumc, route 452 AYA Secretariaat, Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen
Telefoonnummer AYA Secretariaat 024-3613457

Internationaal is er ook een site in Amerika ondergebracht bij het National Cancer Institute dat adolescenten en jong volwasseneen ondersteuning en hulp biedt: http://www.cancer.gov/cancertopics/aya/coping


Plaats een reactie ...

Reageer op "AYA - adolescent and young adults: een platform en speciale polikliniek voor jongeren en jong volwassenen met kanker binnen het Radboud ziekenhuis Nijmegen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Stichting Gezondheid Actueel >> Academische ziekenhuizen Nederland >> Academische ziekenhuizen België >> Antikankerfonds: Belgisch >> Arts en voeding adviseert >> AYA - adolescent and young >> Besteladressen voedingssupplementen,: >> Best Doctors is een organisatie >> De Vruchtenburg - FORTAgroep >> Erfelijkheid in beeld is een >>