De NPV - Nederlandse Patiënten Vereniging - heeft 80.000 leden en is gebaseerd op een christelijke grondslag. De Vereniging is tegen abortus en euthanasie en staat voor de bescherming van het menselijk leven. Overigens is iedereen welkom om lid te worden als u de uitgangspunten van de Vereniging onderschrijft. De NVP zorgt voor individuele en groepsbelangenbehartiging. Verder bemiddelt en zorgt de NPV eventueel voor schadeafhandeling bij klachten van patiënten over foutieve handelingen van  artsen en verpleegkundigen. Een lidmaatschap kost € 10,-- per jaar. Wie een ziektekostenverzekering heeft lopen of neemt bij Prolijf en/of DVZ, twee ziektekostenverzekeraars krijgt automatisch een lidmaatschap van de NPV met alle voordelen voor het gebruik van de activiteiten van de NPV. Informatie wordt in principe gratis verstrekt, maar bij vragen die een lang antwoord vergen wordt wel verwacht dat u lid wordt van de NPV. Een speerpunt van de NPV is palliatieve zorg.

NPV - Nederlandse Patiënten Vereniging 
Postbus 178
3900 AD Veenendaal
Telefoon: 0318547888/878
website: www.npvzorg.nl 
e-mail: info@npvzorg.nl 
Telefonisch spreekeuur: Ma/di: 13.30-16.30 uur
wo/do/vr:09.00-17.00 uur


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "NPV = Nederlandse Patiënten Vereniging "

  • Kees Dekker :
    De genoemde informatie loopt m.i. achter.
    Automatische lidmaatschap van de NPV via verzekeraars als Prolife (niet Prolijf, als is de woordspeling wel leuk) is niet (meer) zo.

    Het lidmaatschap kost meer, nl 17,50 (zie ook: http://www.npvzorg.nl/index.php?id=207), maar veel verzekeraars kennen een vergoeding voor 'lidmaatschap van een patienten vereniging', waardoor effectief het lidmaatschaap 'gratis' is.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Stichting Gezondheid Actueel >> Academische ziekenhuizen Nederland >> Academische ziekenhuizen België >> Antikankerfonds: Belgisch >> Arts en voeding adviseert >> AYA - adolescent and young >> Besteladressen voedingssupplementen,: >> Best Doctors is een organisatie >> De Vruchtenburg - FORTAgroep >> Erfelijkheid in beeld is een >>