Stichting Achter de Regenboog
Verliesverwerking met kinderen en jongeren

Postadres:
Stichting Achter de Regenboog
Postbus 13012
3507 LA Utrecht

Telefonische hulp- en advieslijn: 0900 - 233 41 41 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00 - 12:00 uur)
E-mail: info@achterderegenboog.nl voor algemene vragen
Website met lotgenoten kontakt forum (ook voor kinderen waarbij een gezinslid stervend is): www.achterderegenboog.nl

Achter de Regenboog is een stichting met goede literatuurtips gericht op de doelgroep maar ook voor ouders om de kinderen te begeleiden in het voor- en natraject bij een ernstige ziekte/een overlijden.
Daarnaast geeft de stichting zelf kleine brochures uit die besteld kunnen worden (o.a.'Als je vader of moeder kanker heeft', 'Een bijzonder iemand is gestorven', Kinderen begrijpen in rouw en verlies', 'Rouw en persoonlijk verlies 'Je vader of moeder is doodgegaan').
De advieslijn werkt als volgt. Je belt en je krijgt iemand aan de telefoon en daar kan je met al je vragen bij terecht over literatuur, hoe om te gaan (praktisch) met bepaalde zaken, etc.. Bv. wanneer een van de ouders stervende is laat je het bed wel of niet in de woonkamer. Hoe ga je om met de dagelijkse regels en omgang met elkaar? Verandert dat of is het juist beter vast te houden aan de regels die voorheen ook in het gezin golden enz. enz. enz. We kregen het adres van deze stichting van mensen die hier veel baat bij hebben gehad.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Stichting Achter de Regenboog. Verliesverwerking met kinderen en jongeren"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Stichting Gezondheid Actueel >> Academische ziekenhuizen Nederland >> Academische ziekenhuizen België >> Antikankerfonds: Belgisch >> Arts en voeding adviseert >> AYA - adolescent and young >> Besteladressen voedingssupplementen,: >> Best Doctors is een organisatie >> De Vruchtenburg - FORTAgroep >> Erfelijkheid in beeld is een >>