Als u het boek De voedselzandloper: over afvallen en langer jong blijven bestelt,

klik op de cover van het boek, dan ondersteunt u daarmee Stichting Gezondheid Actueel. De voedselzandloper heeft als ondertitel: over afvallen en langer jong blijven. De auteur, Kris Verburgh, is arts en onderzoeker. Hij heeft zich gespecialiseerd in neurologie en biogerontologie. Hij schrijft in zijn voorwoord: 'Eigenlijk was ik nooit van plan een dieetboek te schrijven'. Dat heeft hij ook niet gedaan. Het boek gaat niet over afvallen, maar over verouderen en hoe voeding dat proces kan remmen of juist versnellen.

Verburgh ging op zoek naar het hoe en waarom van veroudering en kwam tot de conclusie dat "de meeste ziekten die het Westen plagen in essentie verouderingsziekten zijn: hart- en vaatziekten, dementie, osteoporose, diabetes type 2, achteruitgang van het gehoor en zicht, het wegkwijnen van de spieren en het toenemen van het vetpercentage, hoge bloeddruk, staar enzovoort.''

Door meer aandacht te besteden aan het verouderingsproces zelf, kunnen volgens hem deze ziekten integraal aangepakt worden, in plaats van steeds als aparte ziekten bestreden te worden. En zo'n integrale aanpak begint bij het begin: het voedingspatroon van mensen.

Hoe eet je zodanig gezond eten dat we niet onnodig verouderen? Om die vraag te beantwoorden heeft Verburgh de 'voedselzandloper' ontwikkeld. Het positieve bijeffect daarvan is dat we daar ook van afvallen. Dubbele winst dus.

Het boek leest als een trein en is - als het allemaal waar is - leerzaam en inspirerend. Verburgh vliegt met TGV-snelheid door een veelheid aan gerenommeerde studies heen die hij in het notenapparaat verantwoordt.

In De voedselzandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. De voedselzandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper is niet alleen een boek dat vele diëten en voedingsmythes doorprikt, het is een nieuw model dat een alternatief biedt voor de verouderde schijf van vijf en de voedseldriehoek. Het laat zien wat gezonde voeding is, maar vooral ook hoe we ongezonde voeding kunnen vervangen door gezonde alternatieven. Het boek legt tevens uit hoe we het verouderingsproces kunnen afremmen. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien leidt tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking!

Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste wetenschapsboek, drie jaar later zijn tweede. Zijn boeken werden verschillende malen herdrukt en genomineerd. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het verouderingsproces en het belang van voeding bij het voorkomen van ziektes.


‘In zijn vlot leesbare stijl legt deze arts op kritische wijze een link bloot tussen ons genetisch vastgelegd verouderingsproces en onze voedingwijze. Een aanrader voor iedereen die bewust gezonder wil eten.’ - Dr. Herman Becq , internist-endocrinoloog

‘Overheden en gezondheidsinstanties die zich zorgen maken over trends als wereldwijde vergrijzing en een compleet onbetaalbare gezondheid zouden er goed aan doen De Voedselzandloper te lezen: de simpele maar grondig onderbouwde oplossing ligt in gezonder eten en leven!’ - Reinier Evers, Trendwatcher van het Jaar, oprichter van Trendwatching.com

Over Schitterend!:

‘In zijn jeugdig enthousiasme zet Kris Verburgh Stephen Hawking opzij; niet in vakkennis of ervaring, maar in helderheid en eenvoud.’ - De Standaard

 


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "De voedselzandloper: over afvallen en langer jong blijven. Auteur arts Kris Verburgh"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Lekker lang jong. Auteurs: >> Voeding en voedingstoffen >>