10 mei 2011: Eric liet mij weten dat het nog steeds goed met hem gaat. Hij gebruikt nog steeds het Houtsmullerdieet plus extra suppletie via arts-bioloog drs. e. Valstar en leeft zo gezond mogelijk. Niets wijst op een terugkeer van zijn melanoom. Een mooi resultaat dus. Lees wel ook dit als u overweegt een consult te doen bij dr. Gorter:  Klik hier of onder vragen voor uitvoerige uitleg waarom wij dr. Robert Gorter geen betrouwbare arts meer vinden.

29 mei 2010: Klik hier voor de video van Eric en Lineke

22 april 2010:

Eric werd voor de eerste keer geopereerd in 2002 aan een onderhuidse kwaadaardige melanoom. In 4 jaar tijd volgden 13 operaties. Met hulp van zijn vrouw en kinderen en een eigen sterke wil te overleven lukte het Eric om controle te kirijgen over zijn melanoom.  Hij volgde het Houtsmullerdieet plus voedingssupplementen onder begeleiding van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar en is vanaf oktober 2006 onder behandeling met dendritische celtherapie plus hyperthermie en immuunstimulerende infusen in het Medische Centrum Keulen van dr. Robert Gorter. En met succes want vanaf het moment dat hij in Keulen begon bleven de recidieven weg. Eric is nu al vanaf oktober 2006 recidiefvrij en hij werkt weer volop en leeft een kwalitatief prima leven. Mevrouw van Deelen heeft een bijna identieke ervaring als Eric, ook zij is nu al ruim drie jaar recidiefvrij van een melanoom stadium IV met zelfde aanpak als Eric.

Hier de letterlijk uitgeschreven teksten uit de video met het ervaringsverhaal van  Eric en zijn vrouw Lineke.

Eric overleeft al 3,5 jaar zonder recidief

een maligne melanoom stadium IV

Commentaartekst 1:

In 2002 krijgt Eric te horen dat hij een melanoom met uitzaaiingen heeft. Na de eerste operatie volgen de recidieven zich in snel tempo op. Toch krijgt Eric met ondersteuning van zijn vrouw en kinderen de kanker onder controle met dendritische celtherapie en hyperthermie met daarbij een gezonde leefstijl en het Houtsmullerdieet. Vanaf najaar 2006 heeft Eric geen recidief meer gehad.

Lineke zegt:

En nu is Eric al 3 jaar zonder uitzaaiingen. Dus sinds hij hier is zijn er geen uitzaaiingen meer voorgekomen. En daarvoor was er om de drie maanden eigenlijk sprake van een uitzaaiing onderhuids..

Commentaartekst 2:

Na de eerste operatie in 2002 wordt Eric in 4 jaar tijd 13 keer geopereerd aan tumoren op verschillende plaatsen in zijn lichaam. Maar zonder een genezend resultaat want de recidieven blijven terugkomen.

Eric zegt:

Het was net voor oudjaar. Toen stond ik onder de douche en toen zag ik onder mijn borst iets zwartigs onder mijn huid. Ik duwde er een beetje op en dacht wat is dat nu weer, een sponsachtig iets was het. Toen ben ik naar mijn huisarts gegaan, dat is een goede vriend van me en die heeft het vlak voor oudjaar weggesneden en opgestuurd. Toen we daar zaten bij mijn huisarts vertelde hij dat het een melanoom was, met uitzaaiing hier en uitzaaiing daar. Maar het ging volledig langs me heen. Ik begreep er helemaal niets van. Het lijkt wel alsof je je een beetje afsluit. Nou we zijn meteen naar het van Leeuwenhoek ziekenhuis gegaan. Daar moesten ze nog een keer het monster dat ze uit mijn lichaam hebben gehaald nog een keer onderzocht worden. Nou en die constateerden ook dat het inderdaad een melanoom was

Toen we eenmaal thuis kwamen, vooral de volgende dag dat ik gewoon op mijn fiets naar mijn werk ging ja toen begon het eigenlijk. Wat is er met me aan de hand. Dan ga je meteen de ergste dingen denken, ben ik er volgend jaar nog wel. Hoe doen we dat dan als we samen op de bank zitten, dan zit zij alleen op de bank. Maar eigenlijk gaat het in het begin een beetje langs je heen. Dan snap je niet de ernst van de situatie. Elke drie maanden had je wel een uitzaaiing. Eerst bij mijn borst, toen bij mijn oksel, al mijn lymfklieren zijn er uitgehaald en het ging eigenlijk mijn hele lichaam door. Het is een heel rondje geweest en aan de rechterkant van mijn borst was de laatste en dat was in de tijd dat we hier naar toe gingen.

Commentaartekst 3:

Samen met zijn vrouw gaat Eric op zoek naar middelen en behandelingen om een recidief te voorkomen want vanuit het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis worden zij daarover niet geinformeerd. Ze zijn dus aangewezen op eigen initiatief.

Eric zegt:

Wat we wel vinden is dat men in het van Leeuwenhoek weinig vertelt over wat je zou kunnen doen om te voorkomen dat die uitzaaiingen weer te voorschijn komen. Dat je gezond moet gaan leven, dat je aan je rust moet toekomen. Dat je je immuunsyteem sterk moet maken. Ik heb een dieet gevolgd, het Houtsmullerdieet. Verder heb ik contact gezocht met dokter Valstar in den Haag. Een orthomoleculaire arts en die heft me een pillenkuur voorschreven om ook mijn immuunsysteem zo sterk mogelijk te maken. En wij denken samen dat de combinatie van die therapiën mij eigenlijk gezond houdt.

Commentaartekst 4:

Arts-bioloog Engelbert Valstar is in Nederland een autoriteit op het gebied van voeding en voedingsuppletie bij kanker. Ook voor melanomen hebben bepaalde voedingsupplementen en een gezonde leefstijl een meerwaarde aldus Valstar.

Valstar zegt:

Bij een melanoom staat voorop, zeker wanneer iemand net geopereerd is, coumarine, c-o-u-m-a-r-i-n-e, dat is een stof die komt voor in de honingklaver en die lijkt een beetje op acenocoumarol, een bloedverdunnend middel, maar is dat absoluut niet. En dat blijkt de prognose beduidend te verbeteren. Het kan ook regressies geven van melanomen. Het is verbazingwekkend dat zo'n stof niet wordt toegepast.

Een andere stof die veel effect geeft bij melanomen maar ook bij andere kankersoorten wordt toegepast is melatonine. Melatonine is een stof die van nature wordt aangemaakt wanneer het donker wordt en je gaat slapen. Maar is ook een stof die heel duidelijk een anti tumor werking heeft. Ja er zijn heel veel stoffen die bij veel verschillende tumoren gebruikt worden. Sommige stoffen zijn inderdaad voor 1 of slechts enkele tumoren relevant.

Commentaartekst 5:

Hoewel ten tijde van Eric 's ziekte in Nederland een studie loopt met dendritische celtherapie bij melanomen vertellen de Nederlandse oncologen daarover niets aan Eric. Terwijl ook Valstar van mening is dat dendritische celtherapie een effectieve behandeling kan zijn bij melanomen.

Valstar zegt:

Dendritische cellen zijn interessant maar wat in ieder geval bekend is is dat patienten die dendritische celtherapie met hyperthermie doen dat die het beter doen dan patienten die alleen dendritische cellen doen. En in de reguliere sector heb ik de indruk dat de behandelingen en onderzoek naar het effect van dendritische cellen bij kanker in het algemeen behoorlijk is afgenomen. Terwijl het zwaartepunt wat de dendritische celtherapie betreft meer ligt in het buitenland. O.a. Bij Robert Gorter. En dat is jammer want dendritische cellen hebben echt zin.

Commentaartekst 6:

Als Eric en zijn vrouw september 2006 een lezing bijwonen van dr. Gorter zijn ze daarover enthousiast en starten na een consult direct met de behandelingen in Keulen.

Eric zegt:

Ja het was meteen dat is het. Dat ga ik doen. Toen ben ik naar Keulen gegaan. Mijn vrouw en dochter zijn meegegaan. En ik heb meteen bloed gegeven en een week later was de eerste behandeling.

Commentaartekst 7:

Eric ervaart de totale lichaamshyperthermie als pittig maar wel goed te verdragen.

Eric zegt:

Nou het is behoorlijk warm moet ik je eerlijk zeggen en meestal vraag ik of ze er wat verdoving bij kunnen spuiten dat ik in slaap val. Maar als eenmaal het toppunt bereikt is, soms wel 39C graden en de lampen gaan uit dan ben je net in een paradijs. Dan val je meestal in slaap. Dan is het gewoon genieten, heerlijk. Maar het opwarmen dat is wel eventjes heftig soms.

Commentaartekst 8:

Ook de dendritische cellen veroorzaken koorts en ongemak maar Eric weet dat dit slechts een paar dagen duurt.

Eric zegt:

De heflt gaat in mijn arm, rechtstreeks in het bloedcircuit. En de andere helft wordt onder de huid gespoten. Dat is om het zo snel mogelijk op alle plekken in mijn lichaam te krijgen. Dan voel je in het begin helemaal niks, maar vroeger liepen we naar het station en halverwege het station dan stortte ik volledig in. Nu gaan we met de taxi naar het station en dat bevalt me prima.

Commentaartekst 9:

Ook nu Eric al jaren kankervrij is zorgen de dendritische cellen toch nog voor koorts en griepachtige verschijnselen maar minder heftig dan eerst.

Eric zegt:

Maandag heb ik het gehad. Toen zijn we met de taxi naar de trein gegaan. Toen begon ik al een beetje te zweterig te worden, een beetje rillerig. Toen heb ik een filmpje gedraaid op mijn laptop in de trein. Op Amsterdam station moesten we overstappen en toen kreeg ik het koud, een klapperkoorts. Toen ben ik meteen naar bed gegaan. Dat had ik al klaar gezet hier in de kamer. En eigenlijk tot en met gisteravond heb ik koorts gehad. Zweterig zo dat je nat was van het zweet. Hoofdpijn . En vanmorgen heb ik nog een uurtje geslapen. Ik was om 6 uur wakker. En toen mijn vrouw naar haar werk ging ben ik nog even verder gaan slapen en toen was het over. Nu ben ik nog wel af en toe een beetje dat ik me warm voel. Maar ik voel me eigenlijk goed nu. De hoofdpijn is over en de koorts is ook weg.

Commentaartekst 10:

Sinds Eric begon met de behandelingen in Keulen, oktober 2006, heeft hij geen recidief meer gehad.

Eric zegt:

Op dit moment ga ik 1 keer per jaar naar Keulen toe, eigenlijk als een soort van onderhoud. Ik ga om de 6 maanden naar het van Leeuwenhoek ziekenhuis om te controleren of er uitzaaiingen zijn of niet. Ik volg het Houtsmullerdieet. Maar ik weet niet wat nou wat is. Wat ervoor zorgt dat ik geen uitzaaiingen meer krijg. Is het mijn geest want ik ben heel sterk mentaal gewoon. Is het onze samenwerking, wat wij met z'n tweeen doen. Zijn het de cellen? Of is het van dokter Valstar? Wij denken echt dat het een combinatie van alles is. Van die dendritische cellen. Met name voel ik als de cellen bij me terug gespoten worden wat een reactie dat bij mij teweeg brengt. Hoeveel koorts ik krijg. Samen met die pillen en onze samenwerking dat we er allebei echt voor gaan. Wij denken dat dat ervoor zorgt dat ik gewoon verder leef.

Commentaartekst 11:

Eric is altijd onder controle gebleven in Nederland. Zijn oncoloog is verbaasd dat hij al zo lang tumorvrij is, want voor een melanoom stadium 4 is dat zeer uitzonderlijk.

Eric zegt:

Dat ik geen uitzaaiingen meer heb daarvan zegt mijn chirurg elke keer weer dat is een wonder. Eigenlijk kan het niet en hij verbaast zich er echt over. Maar verder hebben we het gewoon gelaten. We maken gebruik van wat wij denken goed is. We hoeven niet de zendeling uit te hangen. Wij gaan alleen voor controle en we gaan hier naar toe.. En wij genieten en hij mag zich verbazen.

Commentaartekst 12:

Over de oorzaak van waarom Eric kanker kreeg is hij duidelijk.

Eric zegt:

Ik ben een enorme workacoholic, een enorme sportman geweest in het verleden. En ik denk dat ik er ook aan mee gewerkt heb om mijn lichaam uit te putten en mijn immuunsysteem onderuit te halen. Maar dat weet je niet zeker. Ik heb er wel van geleerd. Ik moet alleen oppassen nu het weer goed gaat dat ik niet weer in mijn oude fout stap. Dat je er voor moet zorgen dat je goed uitgerust bent. En dat je zelf zo sterk mogelijk bent om die stomme cellen tegen te houden, te vernietigen.

Commentaartekst 13:

Eric heeft het gevoel zijn kanker onder controle te hebben maar hij weet ook dat hij goed moet opletten om niet weer in zijn oude leefpatroon terug te vallen.

Eric zegt:

Ik heb het gevoel ook dat ik alles onder controle heb. Alleen dat gebeurt heel vaak dan gaat het beter en dan stop je met van alles. Ik denk dat je daar voor moet waken. Je moet echt alles goed de kans geven om het helemaal te settelen. En dan na een aantal jaren dan zeg je dan kun je het minderen.of nu kan ik stoppen. En dan nog moet je oppassen dat je niet terug valt in je oude fout van put je zelf maar uit zoals het eigenlijk misschien wel begonnen is.

Wat ik wel voor mezelf gedaan heb, ik ga eerder naar bed. Ik probeer door de week om 11 uur naar bed te gaan. Terwijl ik vroeger om 2, 3 uur naar bed ging en ook weer om 6 uur op. Nou dat is echt iets wat ik probeer vol te houden. Nou dan mijn werk, ik moet soms zeggen ik ga niet naar een vergadering 's avonds. Ik heb een hele tijd gehad dat ik 's avonds niet vergaderde. Nou in mijn werk kan dat niet. Moet je wel af en toe 's avonds vergaderen maar ik beperk het wel. En als ik voel dat het niet goed is dan ga ik gewoon niet. Blijf ik thuis. Ga ik thuis een beetje werken. Maar dat gebeurt eigenlijk zelden. Maar het is wel elke keer heel aanlokkelijk weer om lekker door te werken, lekker van alles te doen, lekker te sporten. Dat is en blijft een groot risico. Maar mijn vrouw zit erbovenop.

Commentaartekst 14:

Meer informatie over dendritische celtherapie, hyperthermie en richtlijnen voor een gezonde leefstijl kunt u vinden op de websites van kanker-actueel en het Medisch Centrum Keulen


Plaats een reactie ...

Reageer op "Melanomen: ervaringsverhaal Eric"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Eric is al vanaf oktober 2006 >>