Titel:         ‘Gaat u zitten’ - Over kanker, protocollen,liefde en hoop
Auteur:       Ivo Lantain (Houten)
Pagina’s:     187
ISBN:         978-94-6365-324-4
Prijs:          € 18,50

Een verbijsterend verhaal over een patiënt met uitgezaaide prostaatkanker die dwars tegen de stroom in, uiteindelijk zijn behandeling toch weet om te keren

Te bestellen o.a. via Bol.com via deze link: 

'Gaat u zitten'

Gaat u zitten_Inkijk


Over het boek:
Ivo Lantain is 55 jaar als uitgezaaide prostaatkanker wordt vastgesteld, met zeer slechte vooruitzichten. Drie maanden daarvoor is bij zijn levenspartner Anuscka een agressieve vorm van huidkanker vastgesteld. Net één jaar samenwonend, op weg naar nieuw levensgeluk, worden zij ruw van hun roze wolk getrokken.
Wat volgt is een niet aflatende strijd tegen de artsen die hem hebben opgegeven en de protocollen waaraan zij zich vasthouden. Twee jaar later wordt hij alsnog succesvol geopereerd in België. Een verbijsterend verhaal over een patiënt die dwars tegen de stroom in, uiteindelijk zijn behandeling toch weet om te keren. De auteur stelt zich kwetsbaar op als het gaat om de achtbaan waar hij doorheen vliegt. Tegelijkertijd laat hij ons meekijken door de ogen van zijn partner. Wat betekent dit alles voor haar? Hoe slaan zij zich hier samen doorheen? Een boek dat leest als een medische thriller, met daar tussendoor een prachtig liefdesverhaal.

Over de auteur:
Ivo Lantain (Breda, 1958) studeerde communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn afstuderen werkte hij 20 jaar als freelance bedrijfsjournalist en copywriter voor uiteenlopende bedrijven en daarnaast voor diverse gemeenten (publieksvoorlichting). In 2008 maakte hij de overstap naar een groot landelijk dieetbedrijf (nu The 1:1 Diet geheten) waar hij hoofd marketing-communicatie werd. Na de diagnose kanker werd hij binnen ditzelfde bedrijf staflid kennisontwikkeling, om binnen het publieke domein zoveel mogelijk kennis te delen over vraagstukken met betrekking tot overgewicht. Hoewel hij altijd ambities had nog eens een boek te schrijven, kreeg zijn debuutroman een iets ander onderwerp dan gedacht. Toch is hij blij ook dit verhaal te kunnen vertellen, in de hoop hiermee zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Gaat u zitten - Over kanker, protocollen,liefde en hoop . Auteur: Ivo Lantain"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>