Dubbel verdriet is niet nodig. Praktische gids voor mensen met kanker

Desire gaf mij de tip dit boek te vermelden op kanker-actueel.nl.
Ik heb het boek nog niet zelf gelezen maar hier een van de opmerkingen bij bol.com:

Het boek is geschreven door een ervaringsdeskundige (Red: Carolien heeft eierstokkanker fase IV) en het laat zich lezen als een reisgids. Waar krijg je na de diagnose kanker allemaal mee te maken. Angst en verdriet, ziekenhuis, werk, verzekering en testament om maar een paar onderwerpen te noemen. Op een heldere en praktische wijze en met behulp van een aantal deskundigen worden diverse onderwerpen behandeld. Kortom een buitengewoon lezenswaardig en nuttig boek.

Ook deze opmerking staat daar: 

"Compact, praktisch en verhelderend. Geeft houvast.'
Dr. Annelie Vulink, internist-oncoloog

Dubbel verdriet is niet nodig

Productbeschrijving

Deze gids staat vol met dingen waar je liever niet aan denkt als je kanker hebt, maar waarmee je nu eenmaal te maken krijgt. Arts kiezen, second opinion aanvragen, doorgronden van medische dossiers, zoeken naar nieuwe behandelingen, re-integratie, aanvragen van een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid: dat gaat misschien nog.
Maar we gaan het ook hebben over zorgverzekeringen, uitvaart, testament, wilsbeschikkingen, stopzetten van lidmaatschappen en abonnementen, en overdragen van je verzekeringen. Hoe je al die dingen goed regelt, zodat je er minder stress van hebt, goede keuzes kunt maken en beslissingen neemt waar je achter kunt staan, zodat je er geen spijt van krijgt. Want dubbel verdriet is niet nodig.
Kanker heb je niet alleen. Deze praktische gids is ook voor je familie en vrienden geschreven, zodat ze je goed kunnen helpen.
Carolien Hovenier weet waarover ze het heeft. Sinds september 2018 heeft ze eierstokkanker, fase IV. Carolien heeft veel dingen zelf uit moeten zoeken en was daar soms dagen mee bezig. Omdat ze redacteur is, besloot ze van haar aantekeningen een gids te maken voor iedereen die kanker heeft.
"Compact, praktisch en verhelderend. Geeft houvast.'
Dr. Annelie Vulink, internist-oncoloog

Plaats een reactie ...

Reageer op "Dubbel verdriet is niet nodig: Auteur: Caroline Hovenier. Als eierstokkankerpatiente schreeef zij een gids voor hoe om te gaan met kanker in het dagelijks leven"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>