Mocht u interesse hebben in een CARIS receptoren en DNA onderzoek dan kunnen wij u wel helpen aan het adres van de contactpersoon in Europa. Maar het rapport is wel duur m.i. €  6.500,-- en u bent afhankelijk of een arts mee wilt gaan in de conclusies uit zo'n rapport. Aan de andere kant dan weet u wel waar u aan toe bent.

21 januari 2019: Bron: Clinical Research

Voor melanoom tumoren is al veel onderzoek verricht op welke mutaties en factoren een voorspellende rol spelen in het al of niet succesvol inzetten van een behandeling. Vooral immuuntherapie met anti-PD medicijnen is al veel onderzocht. 

Hier een studie waarbij de tumoren van 93 patienten werden onderzocht op twee verschillende mutaties, te weten de V600E mutatie en de V600K BRAF mutatie. Uit de analyse blijkt dat de V600K BRAF mutatie mindere resultaten geeft op tumorvermindering (mediaan, −31% vs. −52%, P = 0.154) en progressievrije ziekte (mediaan, 5.7 vs. 7.1 maanden, P = 0.15 ) met chemo en targeted therapie.

Patiënten behandeld met immuuntherapie met een anti–PD-1 medicijn met een V600K mutatie (n = 19) hadden wel veel betere overleving enz. dan met V600E mutatie (n = 84), incl. response(53% vs. 29%, P = 0.059), PFS (mediaan, 19 versus. 2.7 months, P = 0.049), en overall overleving (20.4 vs. 11.7 months, P = 0.081) respectievelijk.

Dus blijkt de V600K BRAF mutatie veel gevoeliger te zijn voor immuuntherapie met een anti-PD medicijn dan de V600E mutatie.

Conclusie blijkt dan ook te zijn dat een uitgebreid receptoren- en DNA onderzoek vooraf aan de behandeling noodzakelijk is om een optimale behandeling te kunnen inzetten bij melanoompatiënten.

Source: BRAF testing 

Het studierapport: 

Distinct Molecular Profiles and Immunotherapy Treatment Outcomes of V600E and V600K BRAF-Mutant Melanoma is tegen betaling in te zien.

Hier het abstract van de studie:

Distinct Molecular Profiles and Immunotherapy Treatment Outcomes of V600E and V600K BRAF-Mutant Melanoma

Inês Pires da Silva, Kevin Y.X. Wang, James S. Wilmott, Jeff Holst, Matteo S. Carlino, John J. Park, Camelia Quek, Matthew Wongchenko, Yibing Yan, Graham Mann, Douglas B. Johnson, Jennifer L. McQuade, Rajat Rai, Richard F. Kefford, Helen Rizos, Richard A. Scolyer, Jean Y.H. Yang, Georgina V. Long and Alexander M. Menzies


Plaats een reactie ...

Reageer op "Melanoom tumoren met V600K BRAF mutatie reageren minder goed op gerichte behandelingen dan met V600E mutaties, maar V600K BRAF geeft betere resultaten op immuuntherapie met anti-PD medicijnen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Melanomen: Ipilimumab plus >> Melanomen: Een experimenteel >> Bepaalde darmbacteriën kunnen >>