Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: bruine bonensoep
  • 1 grote pot bruine bonen (of zelf gedroogde bonen de dag ervoor laten weken)
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 4 tenen kleingesneden knoflook
  • handvol champignons
  • pakje bruine bonensoep (voor kankerpatiënten is op smaak brengen beter tamari of shoyu te gebruiken. Hoeveel bepaalt u zelf, maar twee tot drie eetlepels volstaan voor het zoutgehalte)
  • bosje selderij
  • olijfolie
Bereiding:
11/2 liter water aan de kook brengen en inhoud uit pakje bonensoep toevoegen
Prei, knoflook, uien en champignons kleingesneden in olijfolie goudgeel fruiten
Pot bruine bonen goed afspoelen in vergiet
Wanneer de soep wat massa is geworden de groenten en afgespoelde bruine bonen toevoegen
Het geheel ongeveer een kwartier op zacht vuur laten pruttelen.
Variatie: als u geweekte bonen gebruikt duurt het koken van de bonen, die u eerst toevoegt enkele uren. Pas het laatste kwartier als de bonen zacht zijn geworden de groenten enz. toevoegen.
Op het laatst de kleingesneden selderij toevoegen.

Serveren met meergranen stokbroodbrood of zuurdesembrood en een gemengde groene salade. Zie salades 


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Bruine bonensoep"


Gerelateerde artikelen