Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten vegetarische erwtensoep:

  • 2 pakken spliterwten (uit natuurwinkel)
  • 2 uien
  • 4 stuks prei
  • 5 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels gemengde kruiden van het Blauwe Huis
  • 1 knolselderij
  • 1 stronk bladselderij
  • 2 eetlepels tamari of shoyu
  • 1 eetlepel kerriepoeder of kurkuma
  • scheutje olijfolie
Bereiding:
Breng spliterwten in grote pan met water aan de kook. Doe daarbij een grote ui en het laurierblad.
Als het kookt vuur op laag pitje en net zo lang koken (kan halve dag duren) tot erwten moes zijn.
Knolselderij in kleine blokjes snijden en ongeveer een uur mee laten koken met de erwtenmassa.
Ondertussen in olijfolie prei met kerrie of kurkuma kort bakken en dit een 20 minuten mee laten koken.
De laatste 10 minuten de bladselderij, tamari of kurkuma en de gemengde kruiden toevoegen.
Op smaak brengen met tamari of shoyu.

Serveren met warm bruin stokbrood met Boursin en salade naar keuze. Zie salades
Voor de niet vegetariërs warme rookworst erbij serveren. Wie wil kan die worst in zijn bord toevoegen.



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Erwtensoep vegetarisch"


Gerelateerde artikelen