Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
(voor 8 personen) (Uit smaken van de zee van Rick Stein)
Ingrediënten: Mediterrane vissoep
- Poon of Harder (450 gram)
- 1 zeebaars (450 gram)
- 1 zeeduivel (staart) (450 gram)
- 100 gram inktvis, (liefst pijlinktvis)
- 20 kleine mosselen, schoongemaakt
- 150 ml. witte wijn
- 1 venkelknol
- 1 rode ui
- 1 middeldikke prei
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- 5 vleestomaten
- 6 kleine aardappelen (175 gram)
- 120 ml. olijfolie
- 6 teentjes knoflook in stukjes gesneden
- 2 reepjes sinaasappelschio, heel dun gesneden
- snufje gedroogde chiliflinters (zie Toko winkel)
- 2 theelepels puree van zongedroogde tomaten
- zwarte peper
- 2-4 blaadjes verse of gedroogde laurier
- takje tijm, fijngehakt
- het groen van de venkel
- drie eetlepels pernod of ricard
- extra olijfolie en bruin stokbrood of ciabatta
Bereiding:
Fileer de vis of laat dat doen bij de visboer, maar vraag dan of u de graten meekrijgt.
Maat een visbouillon van de graten in ongeveer 2,5 liter water.
Maak de inktvis schoon en snijd die in reepjes van 2 cm breed en snijd die nog een keer doormidden.
Kook de mosselen in een scheut witte wijn ongeveer een minuut of vier tot ze open gaan.. Zeef het kookvocht van de mosselen in de visbouillon, haal de mosselen uit de schelp en gooi de schelpen weg.
Maak alle groenten, zoals ui, venkel, paprika, prei en aardappelen schoon en snijd ze alle in ongeveer gelijkvormige stukjes van ongeveer 2 cm.
Bak de groenten: venkel, ui, prei, selderij, paprika in een koekenpan en olijfolie met de knoflook, sinaasappelschil en gedroogde chilipoeder. Bak dit geheel een minuut of vijf.
Voeg de tomatenpuree, visbouillon, de rest van de witte wijn, de tomaten, aardappelen en peper en wat zout toe.
Breng dit aan de kook en laat het een minuut of vijf pruttelen.
Doe de schoongemaakte vis erbij met de blaadjes laurier, tijm, de helft van de venkel of dille en de pernod of ricard. Niet langer dan 3 minuten zacht koken, verwarm de mosselen de laatste minuut mee.
Bestrooi de soep met de rest van de venkel of dille en serveer met warm stokbrood of ciabatta.
Gerelateerde artikelen
- Broccolisoep met paprika
- Bonen-bietensoep
- Bieten-bessensoep
- Bruine bonensoep
- Broccolisoep
- Erwtensoep vegetarisch
- Erwten-aardappelsoep
- Gazpacho, koude tomatensoep
- Gazpacho van bietjes en tomaten en warme ananas met honing na
- Groentensoep, Mediteraan
- Groentensoep, koud met tahin en ei
- Groentensoep, met Thaise pesto en tofugehakt
- Groentensoep. Maaltijdsoep voor 6 personen
- Groentensoep, Italiaanse maaltijdsoep
- Linzensoep voor 6 tot 8 personen
- Linzensoep, Turkse rode linzensoep
- Lentesoep
- Pompoensoep - maaltijdsoep voor 6 personen
- Pompoensoep
- Ratatouillesoep
- Slasoep met groene kruiden
- Tomatensoep uit de Kempen, maaltijdsoep
- Tomatensoep met kwark
- Uiensoep, Frans
- Vissoep, Mediteraan
- Vissoep, uit Bretagne
- Vissoep, als maaltijdsoep
- Waterkerssoep
- Wintersoep met gort
- Soepen, een overzicht van recepten voor gevarieerde vegetarische soepen
Plaats een reactie ...
Reageer op "Vissoep, Mediteraan"