Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: koude groentensoep met tahin en ei
 

  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken 
  • 2 eieren
  • 1 sjalotje
  • 100 gram komkommer (is ongeveer een kwart van een 'normale' komkommer
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • 3 dl wortelsap melkzuur gefermenteerd
  • 4 eetlepels tahin (natuurwinkel)
  • 1 dl kwark
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 5 ijsblokjes of ½ dl ijskoud water
  • tamari of shoyu en peper
  • 1 tomaat klein gesneden
  • bruin stokbrood in kleine plakjes gesneden

  • Bereiding:
    Eieren hardkoken en in stukjes snijden
    Sjalotje en komkommer op matig vuur een minuut of drie zachtjes bakken
    Bloem erdoor roeren en beetje bij beetje wortelsap al roerend toevoegen. Blijven roeren tot dikgebonden saus.
    Tahin door de saus roeren en 3 minuten zachtjes laten koken, zo nu en dan even roeren.
    Van vuur af de rest van de wortelsap, kwark, ketjap en ijsblokjes door de saus roeren. Op smaak brengen met tamari of shoyu en wat peper.
    Eieren en tomaatstukjes over de soep scheppen en apart erbij de plakjes bruin stokbrood.

    Als nagerecht een fruitsalade naar eigen smaak van seizoensfruit. 
     

Plaats een reactie ...

Reageer op "Groentensoep, koud met tahin en ei"


Gerelateerde artikelen