Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Recept uit Smaakmakend

Ingrediënten lentesoep:

  • 4 lenteuitjes
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 5 eetlepels geknipte dille
  • 1 liter kruiden- of groentenbouillon
  • 2 eetlepels snelkookrijst (zilvervlies)
  • 1 grote citroen
  • 2 eierdooiers
  • versgemalen peper en scheutje tamari of shoyu

Bereiding lentesoep:
Lenteuitjes schonmaken en in dunne ringen snijden
Fruit de uitjes en roer daarna de dille erdoor.
Bouillon toevoegen en daarin de rijst ongeveer tien minuten zachtjes laten koken.
Citroen uitpersen. Eierdooiers loskloppen met citroensap en ca. 1 dl. van de hete soep.
Eiermengels al kloppend bij de soep gieten. Soep net aan de kook brengen en al roerend binden. Breng op smaak met wat tamri of shoyu en wat peper. Roer de rest van de dille door de soep.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Lentesoep"


Gerelateerde artikelen