Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

Ingrediënten: Mediterrane groentesoep (maaltijdsoep voor 6 personen) Bron: TIP culinair.


· 4 el olijfolie extra vierge
· 200 gr. snijbonen, in reepjes
· 2 kleine courgettes, ongeschild in reepjes
· 250 gr. winterwortel, in reepjes
· 2 kleine preien, in ringen
· 1 bouquet garni (2 takjes tijm, 3 takjes peterselie en 1 blaadje laurier)
· 2 blikken (Italiaanse) witte bonen (à 400 ml), uitgelekt
· 250 gr. kleine pasta (bijv. schelpjes)
· 5 teentjes knoflook
· 4-5 el pesto
· 400 gr. vleestomaten, ontveld, in partjes
· 100 gr. geraspte parmezaanse kaas
· tamari/shoyu, peper

· voor de knoflookcroutons: half stokbrood, 1-2 teentjes knoflook, 2-3 el olijfolie
 

Bereiding:

2 el olijfolie verhitten en snijbonen, courgettes, wortel en prei hierin ca. 10 min. zachtjes bakken. 2 l. water en bouquet garni toevoegen, aan de kook brengen en soep op zacht vuur ca. 30 min. laten koken. Witte bonen en pasta toevoegen en soep nog ca. 15 min. zachtjes laten koken. Knoflook, pesto, tomaten, 50 gr. parmezaanse kaas en 2 el olijfolie pureren. Voor serveren bouquet garni verwijderen en pestomengsel door hete soep roeren. Soep met zout en peper op smaak brengen. Soep serveren met rest van kaas en knoflookcroutons.
Knoflookcroutons: Bruin stokbrood in plakjes snijden en warm maken in de oven. Daarna met teentje knoflook bestrijken en wat olijfolie erover druppelen. 
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Groentensoep, Mediteraan"


Gerelateerde artikelen