Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Broccolisoep
In principe wordt in het Houtsmullerdieet geen vlees vernoemd, maar soep trekken van een schenkel mag wel. Voor wie dat niet wil, staat er een alternatief achter de bouillon.
Trek bouillon van de schenkel of van de alternatieve groenten in 2 liter water op zacht vuur. Reken voor schenkel op 1,5 tot 2 uur, voor groentenbouillon op 50 minuten.
Zeef de bouillon en verwijder alle vlees en de schenkel.
Voeg nu toe, alles grof gehakt: uien, Spaanse peper, zongedroogde tomaten, 3 of 4 verse tomaten, knoflook en laurierblad.
Houdt de bouillon tegen de kook en voeg naar smaak tamari of shoyu toe
Voeg de overgebleven tomaten toe (grofgehakt)
Was en snijdt de broccoli in fijne roosjes en gaar de broccoli in ongeveer vijf tot tien minuten in de bouillon.
Voeg voor vulling een paar handjes (4-5) volkorenmaccaroni toe gezamenlijk met de broccoli
Bij het serveren strooi je wat jonge geraspte kaas over de soep in de borden. Eet er warm meergranen stokbrood uit de oven bij en een gemengde salade met lekker veel olijven en stukjes zongedroogde tomaten. Zie salades
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Broccolisoep
In principe wordt in het Houtsmullerdieet geen vlees vernoemd, maar soep trekken van een schenkel mag wel. Voor wie dat niet wil, staat er een alternatief achter de bouillon.
- Een lekkere stevige schenkel met vlees eraan (350 gram) (alt. 2 uien, 2 prei en 2 stengels bleekselderij, grof gehakt)
- Broccoli (500-750 gram)
- Kwart rode Spaanse peper
- 6-8 zongedroogde tomaten
- 6-8 gewone tomaten
- 1 ui, grofgehakt
- 2 knoflookteentjes
- 2 laurierblad
- scheutje tamari of shoyu
- 75 gram jonge geraspte kaas
Trek bouillon van de schenkel of van de alternatieve groenten in 2 liter water op zacht vuur. Reken voor schenkel op 1,5 tot 2 uur, voor groentenbouillon op 50 minuten.
Zeef de bouillon en verwijder alle vlees en de schenkel.
Voeg nu toe, alles grof gehakt: uien, Spaanse peper, zongedroogde tomaten, 3 of 4 verse tomaten, knoflook en laurierblad.
Houdt de bouillon tegen de kook en voeg naar smaak tamari of shoyu toe
Voeg de overgebleven tomaten toe (grofgehakt)
Was en snijdt de broccoli in fijne roosjes en gaar de broccoli in ongeveer vijf tot tien minuten in de bouillon.
Voeg voor vulling een paar handjes (4-5) volkorenmaccaroni toe gezamenlijk met de broccoli
Bij het serveren strooi je wat jonge geraspte kaas over de soep in de borden. Eet er warm meergranen stokbrood uit de oven bij en een gemengde salade met lekker veel olijven en stukjes zongedroogde tomaten. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Broccolisoep met paprika
- Bonen-bietensoep
- Bieten-bessensoep
- Bruine bonensoep
- Broccolisoep
- Erwtensoep vegetarisch
- Erwten-aardappelsoep
- Gazpacho, koude tomatensoep
- Gazpacho van bietjes en tomaten en warme ananas met honing na
- Groentensoep, Mediteraan
- Groentensoep, koud met tahin en ei
- Groentensoep, met Thaise pesto en tofugehakt
- Groentensoep. Maaltijdsoep voor 6 personen
- Groentensoep, Italiaanse maaltijdsoep
- Linzensoep voor 6 tot 8 personen
- Linzensoep, Turkse rode linzensoep
- Lentesoep
- Pompoensoep - maaltijdsoep voor 6 personen
- Pompoensoep
- Ratatouillesoep
- Slasoep met groene kruiden
- Tomatensoep uit de Kempen, maaltijdsoep
- Tomatensoep met kwark
- Uiensoep, Frans
- Vissoep, Mediteraan
- Vissoep, uit Bretagne
- Vissoep, als maaltijdsoep
- Waterkerssoep
- Wintersoep met gort
- Soepen, een overzicht van recepten voor gevarieerde vegetarische soepen
Plaats een reactie ...
Reageer op "Broccolisoep"