9 augustus 2011: van Ineke, dank hiervoor, kregen we de tip over deze site www.vrouwenovergang.nl die uitstekende informatie bevat voor vrouwen die hiermee te maken krijgen. Hoe er mee om te gaan, en wat je er ook zelf aan kan doen op een natuurlijke manier. Als aanvulling op onderstaande informatie.
d.d. 16 augustus: de afgelopen weken is er veel te doen in de media over hormoongebruik door vrouwen in de overgang en de grote risico's daarbij op het ontwikkelen van borstkanker, zie studie uit de Lancet onder dit bericht. Vandaag d.d. 16 augustus staat in de Volkskrant een artikel over o.a. de organisatie careforwomen, die voorlichting geeft over klachten in de overgang en hoe daarmee om te gaan, ook zonder extra hormonen. Hieronder een stuk tekst van hun startpagina van hun website met veel en duidelijke informatie over en voor vrouwen in de overgang. De moeite waard die eens te bezoeken.
Bron: www.careforwomen.nl
Welkom bij
Care for Women,
dé organisatie voor vrouwen in de overgang.
Opvliegers, slecht slapen, gewrichts- en spierpijnen, stemmingswisselingen, geen zin in vrijen, depressieve buien, hoofdpijn, hevige menstruatie, urineverlies. "Ach, stel je niet zo aan, het hoort nu eenmaal bij de overgang" is een veelgehoorde opvatting.
Vrouwen hebben vaak het gevoel zich aan te stellen, men is tenslotte niet ziek.
Onderzoek toont echter aan dat veel vrouwen in de overgang klachten hebben en dat één op de drie vrouwen daar zelfs zodanig hinder van heeft, dat zij zich ziek voelen.
De benadering van Care for Women sluit daarbij aan; de overgang is geen ziekte maar men kan er zich wel ziek door voelen.
Tijdens de overgang verandert er nogal wat in het vrouwenlichaam en dat hangt samen met de vermindering van de productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Vroeger zorgde daar de eitjes in de eierstokken voor.
Oestrogeen heeft een invloed op talrijke functies in het vrouwenlichaam; hart, bloedvaten, botten, hersenen, borsten, urinewegen, etc. Door het opraken van de eitjes wordt er geen oestrogeen meer gemaakt. De organen gaan protesteren; de vrouw krijgt overgangsklachten. Deze klachten hebben een oorzaak en zijn dus reëel!
Wat veel vrouwen echter niet weten is dat inmiddels voor de meeste klachten goede oplossingen zijn. Juist voor deze vrouwen en wellicht voor u is Care for Women opgericht.
Soms is het moeilijk te weten waar klachten vandaan komen. Klachten als gewrichtspijn, wisselende stemmingen, depressieve buien of onregelmatige menstruatie kunnen met de overgang te maken hebben, maar het hoeft niet. Zeker bij vage klachten kunt u zich afvragen of de overgang bij u is begonnen. Of misschien heeft u niet zo´n last van klachten, maar wilt u toch weten of u in de overgang bent. In dat geval bestaat er een overgangstest: MenoClear. Sinds kort is MenoClear verkrijgbaar bij de apotheek en drogist.
Wat doet de MenoClear?
Als een vrouw in de overgang komt, dan neemt de activiteit in haar eierstokken af. Op het moment dat de activiteit in de eierstokken afneemt, dan stijgt het gehalte aan FSH (Follikel Stimulerend Hormoon) in de urine. De test toont het gehalte aan FSH in uw urine aan. Wanneer het FSH-gehalte hoog is en blijft, dan is de activiteit van de eierstokken afgenomen of gestopt. Dit betekent dat u in de overgang bent.
Hoe werkt MenoClear?
MenoClear werkt volgens hetzelfde principe als een zwangerschaptest. Een paar druppeltjes urine op het teststaafje geeft binnen enkele seconden aan of u wel of niet in de overgang bent. De test is gemakkelijk en snel uit te voeren.
MenoClear heeft een 99,8 % nauwkeurigheid.
Voor meer informatie kunt u terecht bij uw apotheek of overgangsconsulente.
Gerelateerde artikelen
- DNA mutaties die een rol spelen bij ontstaan van borstkanker zijn verschillend bij Afrikaanse vrouwen dan bij Europees/Amerikaanse vrouwen blijkt uit grote case studie copy 1
- Risico op een recidief en sneller te overlijden ligt 60 procent hoger voor vrouwen met overgewicht die Arimidex - anastrazol gebruiken dan voor dikke vrouwen die geen Arimidex gebruiken naast Zoladex injecties. Blijkt uit grote langjarige studie
- Hoppil tegen borstkanker net zo effectief als hormonen?
- Injecties met Goserelin - Zoladex gegeven naast chemo bij vrouwen met borstkanker die nog volledig menstrueren beschermen eierstokken niet. Invriezen lijkt beter alternatief.
- Overgangsproblemen: Care for women en vrouwen in de overgang geeft voorlichting en adviezen voor vrouwen in de overgang.
- Overzichtsartikel over hormoonblokkers en aromaseremmers toegevoegd.
- Vaginale oestrogeen zalf blokkeert effect van hormoontherapiën - Aromaseremmers bij borstkankerpatiënten waarschuwen vooraanstaande Engelse oncologen
- Algemeen: Aromataseremmers tegenover tamoxifen nader bekeken door een arts op voor- en nadelen. Een engelstalig artikel.
Plaats een reactie ...
Reageer op "Overgangsproblemen: Care for women en vrouwen in de overgang geeft voorlichting en adviezen voor vrouwen in de overgang."