Helpt u ons aan 500 donateurs?

7 juni 2018: Op You Tube is een voorlichtingsfilmpje te zien over de Select MX test: 

https://www.youtube.com/watch?v=3tvIyIUDJt0 

MDXHealth is het bedrijf dat de biomarkertest Select MDx ontwikkelde.

MDXHealth advertentie 

De urinetest SelectMDx, is de niet-invasieve 'vloeibare biopsietest die helpt bij het identificeren van patiënten met een verhoogd risico op agressieve prostaatkanker en is recent opgenomen in de Europese richtljnen voor prostaatkanker na resultaten uit verschillende studies.
Veel mannen die n.a.v. klachten of uit voorzorg een PSA meting laten doen via de huisarts kunnen nu dus bij een verhoging van hun PSA op een gemakkelijke en weinig belastende manier vast laten stellen of de verhoogde PSA ook gerelateerd is aan een ontwikkelende of al aanwezige vorm van prostaatkanker. En als er al sprake is van prostaatkanker dan laat de biomarkertest ook zien of deze dermate agressief is dat een behandeling nodig is of dat er gewacht kan worden met een wait-and-see beleid. Er hoeft dus nog geen biopt en/of MRI aan te pas te komen.

Op het patiëntenplatform waar veel informatie wordt gegeven over de biomarkertest staat o.a. geschreven:

Standaard diagnosetests zijn de beste manier om prostaatkanker op te sporen, maar deze tests hebben zo hun nadelen. Als u vreest dat u prostaatkanker hebt omdat uw PSA-waarde verhoogd is of als u twijfelt aan het negatieve resultaat van een eerdere prostaatbiopsie is een biomarkertest een mogelijke optie alvorens een prostaatbiopsie te ondergaan.

SelectMDx geeft u dus een indicatie van de kans dat u agressieve prostaatkanker hebt. Als die kans klein is, mag u voor 98 % zeker zijn dat u geen agressieve prostaatkanker hebt en kunt u dus overwegen geen biopsie te ondergaan.


In het huisblad van het Radboud ziekenhuis verscheen eerder een artikel over deze biomarkertest van prof. dr. Schalken die de urinetest ontwikkelde. Klik op de volgende PDF link voor het artikel: Radboud Oncologie Prof Jack Schalken.

In zowel Nederland als België, klik op deze webpagina, werken al verschillende urologen / oncologen met deze test maar dat zullen er ongetwijfeld snel meer worden nu de biomarkertest Select MDx is opgenomen in de Europese richtlijnen voior prostaatkanker. De prijs bedraagt €  275,--, maar ik vermoed dat een ziektekostenverzekeraar dit ook wel snel zal gaan vergoeden. Op het patiëntenplatform kunt u een informatiefolder inzien of downloaden.

Adresgegevens: Wie meer wilt weten over deze biomarkertest Select MDx kan ook contact opnemen via dit e-mailadres: info@prostatebiomarker.org


Plaats een reactie ...

2 Reacties op "MDXHealth ontwikkelde een urinetest (biomarkertest Select MDx) die aantoont of een verhoogde PSA gerelateerd is aan prostaatkanker en meet ook de agressiviteit als het prostaatkanker blijkt te zijn"

 • Jacq Van Roij :
  Beste,
  Via Andros Kliniek wordt de biomarkertest Select MDx doorgevoerd. Volgens jullie artikel kost(e) die €275. Weten jullie of deze inmiddels wordt vergoed door de zorgverzekeraars, dan wel of hij binnen het Eigen Risico wordt verrekend?

  Alvast bedankt

  Jacq Van Roij
  • Kees :
   Beste Jaq, zover ik weet wordt deze vergoed als een arts dit wil laten doen. Maar vraag het direct aan je zorgverzekering? Die weten dat wel neem ik aan.

   Kees Braam
   Webmaster

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Koop de kalender van Stichting@Overleven >> ALFytal, leverancier van modulen >> De Roode Roos, detailhandel >> Hadek de specialist op het >> Natuurlijk in Evenwicht >> Health Benefits - Medivere >> Interflon maakt smeermiddelen >> Marcel Veltman doneert zijn >> MDXHealth ontwikkelde een >> Medpro Holland Natuurlijk >>