29 augustus 2017: Bron; Sept. 13 at Ubicomp 2017, the Association for Computing Machinery’s International Joint Conference on Pervasive and Ubiquitous Computing.

Met de biliscreen, een speciale app waarmee elke persoon thuis een selfie van de ogen kan maken kan vroegtijdig beginnende alvleesklierkanker en aan verhoogde bilirubine waarden gerelateerde leveraandoeningen worden ontdekt. Dat blijkt uit een studie bij 70 proefpersonen (31 vrijwilligers en gezonde personen en 39 mensen uit een medisch centrum met een aantoonbare leveraandoening) waarvan met een nauwkeurigheid van 89,7 procent t.o.v. standaard bloedtesten voor diagnose van leveraandoeningen waaronder alvleesklierkanker werden gediagnosteerd.

In dit artikel dat beschrijft wat de biliscreen inhoudt en hoe die werkt kunt u een video bekijken hoe de biliscreen werkt: https://www.yahoo.com/tech/uw-team-creates-smartphone-selfie-204642725.html

biliscreenBiliscreen box

Het principe klinkt heel eenvoudig,. Met een selfie van de ogen waarbij flitslicht wordt gebruikt licht het geel in het oogwiit op en kan de hoogte van het bilirubine worden gemeten. Verhoogde bilirubine waarden wijzen altijd op problemen met de lever die vaak afkomen van de alvleesklier. Als dus de biliscreen verhoogde bilirubine waarden constateert is het verstandig direct naa de huisarts te gaan die u dan kan verwijzen naar een specialist voor verder diagnostisch onderzoek.

Dit is in mijn ogen echt spectaculair nieuws.

De studie omvatte 70 vrijwilligers. Van de studenten van de universiteit die per e-mailo waren gevraagd deel te nemen waren dat 18 mannen en 13 vrouwen. Vanuit het medisch centrum, werden 13 mannen en 26 vrouwen geselecteerd die allemaal een leveraandoening hadden.

Tabel 1 toont de verdeling van de totale serum bilirubine tests verdeeld over de twee verschillende populaties. Merk op dat de precisie van de TSB 0,1 mg / dl is.

Voor de doelen van de BiliScreen zijn drie klassen gedefinieerd:

normaal (< 1,3 mg / dl), borderline (1,3-3,0 mg / dl) en verhoogd(>3,0 mg / dl). De 1,3 mg / dl is de grens die wordt gebruikt door het University of Washington Medical Center als hun bovenste limiet voor een normale TSB meting, terwijl de drempel van 3,0 mg / dl is gebaseerd op de bevindingen van Ruiz et al. [31]
en betrekking heeft op wanneer geelzucht het meest zichtbaar is voor artsen. Volgens deze drempels hadden 31 deelnemers een normaal bilirubine niveau, 14 had een grens-bilirubine-niveau en 25 had een verhoogd bilirubine-niveau. Niet verrassend,

De meeste mensen van de universiteit had een normaal bilirubine-niveau. Het gebrek aan variatie binnen die populatie was verwacht. Hoewel de klinische bovengrens voor normale bilirubine niveaus 1,3 mg / dl is lagen de waarden in de buurt van 0,6 mg / dl. De deelnemers van de medische centra leverde een veel bredere verspreiding van bilirubine niveaus, variërend van normaal tot verhoogd. 

In deze PDF: BiliScreen: Smartphone-Based Scleral Jaundice Monitoring for Liver and Pancreatic Disorders

staat de studie uiterst gedeaillered beschreven met ook veel beelden en grafieken.

Op dit moment is nog een speciale box nodig om de app te kunnen gebruiken en uw ogen te beschermen tegen het flitslicht, later zal alleen nog een speicale bril nodig zijn.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Biliscreen, een speciale app kan via een selfie van oog vroegtijdig alvleesklierkanker en aan geelzucht gerelateerde leveraandoeningen ontdekken."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Yvan Wolffers overlijdt aan >> VITALITY OF LIFE BY PERSONALIZED >> Ministerie van Economische >> Nieuwe kankermedicijnen worden >> Wetenschappers van het Anthonie >> Nieuw NANO-Vaccin, 2 natuurlijke >> Whole genome sequencing: toekomst >> Surviving terminal cancer: >> AMC start studieproject EIGEN >> Periodieke screening kan veel >>