20 februari 2018: Bron: website van Zorginstituut.

Zonder verder commentaar want de tekst is helder van dit persbericht van het Zorginstituut (klik op de titel voor het hele persbericht):

Verbetersignalement niercelkanker toont aan: betere inzet kankermedicijnen mogelijk

Zorginstituut Nederland heeft op basis van onderzoek naar het gebruik van geneesmiddelen bij het uitgezaaid niercelcarcinoom een aantal potentiële verbeteringen voor de kankerzorg gesignaleerd. De conclusies over het gepast gebruik van oncolytica bij niercelkanker zijn namelijk ook van waarde voor andere vormen van kanker. Dit staat in het ‘Verbetersignalement dure oncolytica’ dat het Zorginstituut recent heeft uitgebracht aan minister Bruins voor Medische Zorg en Sport.

Oncolytica

Verbetersignalen

Meer gepaste inzet van dure oncolytica ziet het Zorginstituut als een cruciale stap bij de behandeling van niercelkanker; niet alleen om meer gezondheidswinst te bereiken voor mensen met kanker, maar ook om de toegankelijkheid te waarborgen door het zo mogelijk vermijden van onnodige kosten. Vanwege de snelle ontwikkelingen rondom de introductie van nieuwe geneesmiddelen bij kanker is deze observatie ook bij andere kankertypen van belang.

Rapport 'Verbetersignalement Dure oncolytica - Zinnig gebruik van dure geneesmiddelen bij het uitgezaaide niercelcarcinoom'.

Het rapport beschrijft de volgende verbetersignalen: >>>>>>lees verder


Plaats een reactie ...

Reageer op "Zorginstituut ziet verdere verbetering van behandelingen van niercelkanker met nieuwe medicijnen en doet aanbevelingen in een rapport aan Minister Bruins."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Yvan Wolffers overlijdt aan >> VITALITY OF LIFE BY PERSONALIZED >> Ministerie van Economische >> Nieuwe kankermedicijnen worden >> Wetenschappers van het Anthonie >> Nieuw NANO-Vaccin, 2 natuurlijke >> Whole genome sequencing: toekomst >> Surviving terminal cancer: >> AMC start studieproject EIGEN >> Periodieke screening kan veel >>