10 november 2016: Bron: The National Cancer Research Institute's (NCRI) Cancer Conference

Wanneer patienten met een melanoom behandeld worden met immuuntherapie dan hebben die patienten met een gevarieerde darmflora, dus veel verschillende bacteriën, meer kans dat de immuuntherapie aanslaat dan die patiënten met een darmflora met minder gavarieerde darmflora dus minder verschillende bacteriën. Dit blijkt uit een fase II studie gepresenteerd op de National Cancer Research Institute's (NCRI) Cancer Conference.

darmflora

De kernpunten werden al naar buiten gebracht maar het abstract en studierapport is nog niet online gezet:

Key Points

  • Researchers discovered that patients whose cancer responded to immunotherapy treatment had more diversity in the types of bacteria found in their gut. They also found significant differences in the type of bacteria found in the gut of people whose cancer responded vs those who didn't.
  • There was no difference in the type of mouth bacteria between patients.
  • Adapting people's gut bacteria—such as by giving antibiotics, probiotics, or a fecal transplant before immunotherapy—could increase the benefits already achieved.

Hoofdonderzoeker Jennifer Wargo, MD, MMSc, zegt, “ons onderzoek toont een interessante link tussen de hulp die onze darmflora geeft aan een immuuntherapeutische reactie bij die patiënten waar de behandeling aansloeg. Niet alle patiënten reageren namelijk goed op immuuntherapie en het is goed te weten welke factoren daar invloed op hebben, zoals in ons geval de darmflora”

Zij voegt eraan toe, “De darmflora mricrobes kunnen veranderd en beïnvloed worden door anti-biotica en probiotica. En er zijn verschilende strategiën om via de darmflora de response op immuuntherapie een boost te geven.”

Pippa Corrie, MD, Chair of the NCRI's Skin Cancer Clinical Studies Group, zegt, “Er is groeiend bewijs dat de darmflora een curciale rol speelt in de afweer tegen ziektes door het opnemen van voedingstoffen uit ons voedsel en de normale functie van ons immuunsysteem in stand houdt en voedt. ”

Zij vervolgt, “darmflora - darmmicrobes hebben aangetoond een rol te spelen in de invloed die het heeft op traditionele chemotherapie, dus het is ook heel waarschijnlijk dat de darmflora ook op nieuwe behandelingen als immuuntherapie een rol speelt. Het manipuleren van de darmflora kna een nieuwe strategie zijn om de activieit van immuuntherapie te stimuleren en de bijwerkingen te verminderen."

Het is natuurlijk al langer bekend dat de darmflora een grote rol speelt in de werking van ons immuunsysteem.

Een uitstekend boek over de waarde van de darmflora is Allemaal beestjes van Job de Vrieze.

En de bovenstaande studie toont indirect dus ook aan dat hoe eerder immuuntherapie wordt ingezet hoe groter de kans dat deze aanslaat. Want elke chemo of bestraling tast de darmflora aan en daarmee ook het immuunsysteem. Alle reden ook om voor, tijdens of na een behandeling een tijdje probiotica te gebruiken om zo je darmlflora weer wat te herstellen.

Het abstract of studierapport is nog niet voorhanden, althans ik kan het niet vinden. Mocht ik dat later vinden dan zal ik dat uiteraard hier toevoegen.

Mocht u kanker-actueel de moeite waard vinden en ons willen ondersteunen om kanker-actueel online te houden dan kunt u ons machtigen voor een periodieke donatie via donaties: https://kanker-actueel.nl/NL/donaties.html of doneer al of niet anoniem op - rekeningnummer NL79 RABO 0372931138 t.n.v. Stichting Gezondheid Actueel in Amersfoort. Onze IBANcode is NL79 RABO 0372 9311 38   
Elk bedrag is welkom. En we zijn een ANBI instelling dus uw donatie of gift is in principe aftrekbaar voor de belasting.

En als donateur kunt u ook korting krijgen bij verschillende bedrijven: 

https://kanker-actueel.nl/NL/voordelen-van-ops-lidmaatschap-op-een-rijtje-gezet-inclusief-hoe-het-kookboek-en-de-recepten-op-basis-van-uitgangspunten-van-houtsmullerdieet-te-downloaden-enof-in-te-zien.html


Plaats een reactie ...

Reageer op "Darmflora met gevarieerde bacterien geven betere resultaten voor immuuntherapie bij melanomen dan een minder gevarieerde darmflora."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Yvan Wolffers overlijdt aan >> VITALITY OF LIFE BY PERSONALIZED >> Ministerie van Economische >> Nieuwe kankermedicijnen worden >> Wetenschappers van het Anthonie >> Nieuw NANO-Vaccin, 2 natuurlijke >> Whole genome sequencing: toekomst >> Surviving terminal cancer: >> AMC start studieproject EIGEN >> Periodieke screening kan veel >>