Die vonden plaats in de periode van 08-02-1996 t/m 27-03-1996. Uit het verslag van het AZU aan mijn huisarts: patiënt heeft de behandeling redelijk goed verdragen. Wel was er sprake van hyperemesis (veel braakneigingen en braken) en bij de laatste controle bleek er toch sprake van een fors gehoorverlies. Er was sprake van polyneuropathie (zenuwuiteinden waren aangetast).

De chemokuren bestonden uit een combinatie van Cisplatinum met 5FU. Toegediend in aanvankelijk drie periodes van vijf dagen via infuus met een tussentijd voor herstel van drie weken tussen de kuren in. Na twee kuren ben ik gestopt omdat ik de bijwerkingen niet acceptabel vond. Ik voelde me te ziek en misselijk en had het gevoel het niet meer op te kunnen brengen. Bovendien toonde onderzoek dat ik een behoorlijk groot gedeelte van mijn gehoor kwijt raakte.
Plaats een reactie ...

1 Reactie op "De eerste chemokuren"

  • eveline :
    ik heb voor keelamandelkanker met uitzaaiing in de halslymfeklier cisplatin 6 kuren in 7 weken gehad.
    wat ik bijgeslikt heb, is een homeopathische verdunning door hannemann apotheek gemaakt, gebruikt. ik heb gelukkig van de chemokuren weinig bijwerkingen gehad. ik heb ook 33 x protonenbestraling gehad chemo is 1 x uitgesteld doordat ik te weinig gedronken had. de homeopathie en allerlei vitaminepillen van solgar en viridian hebben me er goed doorgesleept. vegetarisch dieet (met biologische aanvullingen) hebben me goed gesteund.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Vakantie januari 2022 in Dominicaanse >> Vakantie zomer 2021 >> Vandaag 25 jaar geleden gaf >> Ervaringsverhaal van Kees >> Heb ik een vergrote prostaat >> SPKS publiceert in Doorgang >> Ik ben nu 21 jaar genezen >> Citaat uit rapport >> De diagnose >> De eerste chemokuren >>