22 februari 2020: 

Het lijkt erop dat ik mijn problemen met plassen onder controle heb. Afgelopen maand geen problemen gehad. Wel een keer paar dagen hoge koorts ineens maar waarschijnlijk was dat een virus. Ik neem trouw mijn zaagbladpalm capsules, maar de cranberry en Quercetin is op. En toch voel ik me goed. 

Ik zit op dit moment in Santo Domingo in een goedkoop hotelletje. Maar ga vaak naar het strand of zomaar even wandelen. Paar weken geleden 's avonds laat toen ik naar hotel liep ben ik overvallen en beroofd. Iemand liep express hard tegen me aan, ik struikelde, viel en enkele mensen hielden me daarna op de grond en pakten mijn portemonnee en telefoon die uit mijn zak was gevallen. Was heel vervelende ervaring. Want was alles kwijt, mijn telefoon, bankpasjes enz. En had geen geld meer. In het hotel werd ik goed opgevangen en onmiddelijk de politie ingeschakeld. Diezelfde avond kon de politie niet zoveel meer doen.
Maar een week later heb ik de politie kunnen helpen om in ieder geval mijn telefoon terug te krijgen en 1 bankpasje en creditcard en rijbewijs. De overvallers hadden naar een Spaanstalig contact in mijn telefoon een berichtje gestuurd dat ik mijn spullen terug kon kopen. Beetje dom natuurlijk. Heb via dat contact afspraak gemaakt en de politie volgde me op 3 motoren. Was net een politiefilm. Uiteindelijk werd 1 vrouw met kind opgepakt en later nog 2 mannen die tientallen telefoons enz. in hun huis hadden. Ik ben blij dat het goed is afgelopen. 

Kan inmiddels weer wel genieten van mooie weer en lekkere eten en toch mijn werk doen aan de site. 

26 januari 2020: Om iedereen op de hoogte te houden heb ik maar apart artikel aangemaakt over mijn problemen met plassen. En misschien hebben anderen met dezelfde problemen er wat aan ook.

Eind november kreeg ik problemen met plassen. Vooral 's nachts moest ik vaak mijn bed uit door aandrang maar kon bijna niet plassen. Natuurlijk ga je dan zoeken op internet en kwam al snel bij vergrote prostaat, maar ook bij het blaaspijnsyndroom. Want ik had ook koorts. 

Blaaspijnsyndroom / interstitiële cystitis is een blaasaandoening waarbij de urineblaas ontstoken is. De klachten kunnen lijken op een gewone blaasontsteking, bacteriën die de ontsteking kunnen veroorzaken worden echter bijna nooit gevonden. Antibiotica helpen daarom zelden.

Na een dag of 5 en een koorts van 39.9 C. ben ik naar de huisarts gegaan. Mijn blaas bleek helemaal vol te zitten en via een katheter kwam er 1,5 liter uit. Echter mijn urine bleek schoon en geen blaasontsteking dus. Zij wilde me medicijnen tegen vergrote prostaat voorschrijven, maar ik wilde even wachten hoe het verder zou gaan. Ik hield de katheter die op donderdag was geplaatst en op maandag er werd uitgehaald. Ondertussen nam ik ook cranberry capsules en zaagbladpalm capsules. Later adviseerde Valstar er quercetin-C bij te nemen. 

Op maandagmorgen was de katheter eruit gehaald. Alles ging goed tot dinsdagmiddag een uur of vier. Ik kreeg ineens rillingen en binnen het uur had ik 39.8 koorts. En veel pijn in mijn penis / plasbuis en buik. ś avonds naar de huisartsenpost waar een blaasontsteking werd geconstateerd. Vermoedelijk veroorzaakt door de katheter. Ik kreeg anti-biotica voor 10 dagen en een nieuwe katheter. En er zou afspraak gemaakt worden met uroloog nadat ik de anti-biotica had afgemaakt. Want zowel huisarts als Valstar dachten dat het om een vergrote prostaat ging. Via iemand anders hoorde ik dat hij 14 jaar (!!!!!) had getobd met deze problemen en pas nadat een uroloog met een cameraatje via de plasbuis had gekeken bleek zijn prostaat naar binnen te groeien. Met een ultra licht laser werd hij verlost van zijn problemen. 

Zelf dacht ik toch meer aan het blaaspijnsyndroom. 

Nadat ik de anti bioticakuur had afgemaakt heb ik de katheter net voor Kerst laten verwijderen. Het was echt geen pretje met een katheter te moeten slapen enz. Ik wilde kijken of het zonder katheter dan beter zou gaan.  In overleg met huisarts werd afspraak met uroloog geannuleerd tot ik weer problemen zou krijgen.

Gelukkig bleef en blijft alles goed gaan. Ik blijf normaal plassen. In het begin was het nog gevoelig maar nu 1 maand verder voel ik niets meer. Wel had ik vorige week ineens 39.8 graden koorts maar was waarschijnlijk een virus of bacterie want plassen bleef goed gaan en ook ontlasting was prima. Wel neem ik trouw mijn cranberry en zaagbladpalm en quercetin-C. En zit nu in Dominicaanse Republiek om aan te sterken. Want heb wel een jasje uitgedaan afgelopen maanden. Heb mijn laptop bij me en kan gewoon aan de website werken maar kan ook even lekker naar een terrasje of het strand. 

Wordt vervolgd.


Plaats een reactie ...

3 Reacties op "Heb ik een vergrote prostaat of is het het blaaspijnsyndroom?"

 • Rens :
  Wat een wildwest verhaal, gelukkig goed afgelopen. Mooi dat het nu weer beter gaat, en ik hoop voor je dat dat ook zo blijft.
 • J.Brugman :
  Ik ben 82 jaar.
  jAN 2013 ; Kon niet meer plassen , heel veel pijn(nieren) Katheter geplaatst. Urologische onderzoeken. DE plasbuis werd door een vergrote prostaat dichtgedrukt. TURP operatie ondergaan. Daarna alles functioneerde weer. Geen tumor gevonden Jan 2014. PSA waarde 780 ! Na bioptie Prostaatkanker . Uitzaaiingen naar de botten.U ben ongeneselijk ziek !
  Sinds die tijd diverse Hormoon behandelingen gehad. Chemokuren gehad , 2 x , die ik zeer slecht verwerkte. PSA naar boven de 900. Nu aan een RADIUM behandeling PSA zakt naar 413. Maar wat bijwerkingen. Geen pijn en hoop op een goed resultaat.
  J.Bru.
 • reinout :
  Heel veel sterkte, hopelijk vind je veel onderstuening en herstel van ortho supplementen en herstel je snel.

  gr reinout

Gerelateerde artikelen