Een scan aan het eind van de tweede kuur leverde het volgende op: "duidelijke afname van het proces in de tongbasis. Iets afname van het grote lymfklierpakket links. Geen nieuwe leasie. Aanvankelijk zou patiënt nog een derde kuur ondergaan, maar gezien het feit dat er toch sprake is van een forse hyperemesis en gehoorverlies is na verder overleg met patiënt besloten af te zien van de derde kuur.

Ik kon het niet meer opbrengen om een derde kuur te ondergaan. Claire bleef me daarin steunen, hoewel ons werd voorgehouden dat dit het absolute einde zou betekenen. We zijn toen als gezin, Liza was toen bijna 7 jaar, twee weken naar een huisje gegaan in de bergen van Gran Canaria. In de veronderstelling dat dit de laatste vakantie zou zijn dat we nog samen zouden zijn. Ik bleef wel trouw mijn dieet en supplementen gebruiken.

Uit het verslag van 6 mei: Bij controle op 28-3-1996 was besproken dat patiënt een derde kuur zou krijgen. Gezien het feit dat er toch sprake is van een forse hyperemesis en gehoorverlies werd na verder overleg tussen patiënt en radiotherapeut besloten af te zien van de derde kuur en direct overgegaan op radiotherapie. De reden hiervoor is dat patiënt in zijn beroep voor een groot gedeelte afhankelijk is van zijn gehoor en dat verder ook niet zeker is of een derde kuur nog evident toevoegt aan het reeds behaalde effect van de chemotherapie. We zullen patiënt in principe niet meer verder controleren. Wel zijn we te allen tijde bereid tot overleg.

Bovenstaande schreef het begeleidende artsenteam van de afdeling oncologie. Ik werd hierna dus overgedragen aan de afdeling radiotherapie. De keuze voor bestraling hebben we gemaakt op basis van twee gesprekken, een met de radioloog en een met dokter Valstar.
Plaats een reactie ...

Reageer op "Het eerste resultaat"


Gerelateerde artikelen