17 april 2023: 

Na een heerlijke (werk-) vakantie in de Dominicaanse Republiek ben ik afgelopen woensdag weer thuis gekomen. Het was heerlijk om weer lekker te kunnen zwemmen en te genieten van de zon op het strand en de terrasjes. Ik ben natuurlijk ook op bezoek geweest bij Yajaira en Keila een aantal keren, zelfs paar dagen geslapen bij Yajaire thuis met Pasen en heb hun elke week eten en drinken gebracht. Want ze hebben het economisch heel lastig. Maar ondanks dat ze het moeilijk hebben was het wel altijd heel gezellig. Vooral ook met de kinderen. Veel lol gehad met hun ook.

Wat betreft het winkeltje gaan ze proberen om versgeperst fruit- en groentensap te verkopen. We gaan zien hoe dat te realiseren want het geld om een paar blenders te kopen en wat te investeren hebben ze nog niet maar ik hoop dat dit wel gaat lukken vanaf mei zeg maar. 

Van mijn ogen heb ik geen last meer gehad en heb afgelopen zaterdag voor het eerst weer mijn contactlenzen een uur in gehad. En ga dat weer opbouwen. Van mijn huidkanker heb ik ook geen last meer dus voel me prima, op de jetlag na. Maar dat komt ook wel goed natuurlijk. 

21 maart 2023: 

De afspraak voor 28 februari heb ik afgezegd omdat mijn oog is hersteld en ik geen zin meer had naar een arts te moeten die helemaal niet doet. De vrouw die ik aan de lijn had vond dat jammer te horen maar van iemand in de apotheek hoorde ik dat er wel vaker klachten zijn geweest over deze oogarts. Ik heb maar geen klacht ingediend maar hoop dat hij toch eens bij zichzelf te rade gaat.

Mijn rechteroog is wel nog een tijdje geïrriteerd geweest maar is nu ook wel hersteld zonder dat ik er wat voor gebruikt heb. Het gaat dus wel goed met me. Ik ben op zaterdag 18 maart naar Punta Cana gevlogen via een last minute ticket en geniet op dit moment van de zon en het mooie weer en heb afgelopen dagen heerlijk gezwommen. Morgen ga ik naar Santo Domingo en donderdag op bezoek bij Yajaira en Keila. Emily is jarig donderdag, zij wordt drie jaar, dus dat is wel leuk. 

17 februari 2023. 

Nadat ik op bezoek was geweest bij Liza, Ramon en de kleinkinderen op zaterdag 28 januari werd ik 's nachts wakker van pijn aan mijn linkeroog. Eerst dacht ik dat ik mijn contactlens er nog in had zitten maar dat was niet zo. Het deed behoorlijk pijn allemaal en mijn linkeroog was heel rood, traande heftig en ik kon er bijna niets aan verdragen. Ik ben de volgende dag gaan googelen en vreesde een netvliesloslating.

Maandagmorgen 30 september de huisarts gebeld en ik kon 's middags terecht. Zij constateerde dat ik een beschadiging had van mijn hoornvlies en dat ik daarbij een ontsteking had. Telefonisch heeft zij overlegd met de oogarts in het ziekenhuis en ik moest direct beginnen met Vigomax oogdruppels.
Ook werden uitstrijkjes genomen uit neus, keel, oog en van tussen mijn billen voor de MRSA bacterie. Want bij de laatste check d.d. 30 november 2022 was er toch weer MRSA gevonden in mijn neus en keel volgens het laboratorium.  

De volgende dag moest ik ook nog voor een consult naar de oogarts in het ziekenhuis. Wat ik beetje vreemd vond maar goed hij wilde me wel zien had hij aan mijn huisarts gezegd. Mijn huisarts heeft overigens zelf met paar collega's van haar een extra aantekening dat zij ook ogen mag meten en beoordelen en had uitvoerig met oogmetings apparatuur in mijn ogen gekeken enz.. Ook zij vond het beetje vreemd dat ik de volgende dag toch nog een extra consult moest doen.  Maar goed ik ben maar gegaan.

Ik moest in het ziekenhuis op de gang plaatsnemen aan een tafeltje en redelijk snel kwam de oogarts eraan. Hij keek in mijn oog terwijl ik in de gang aan een tafeltje zat en zei over vier weken terug komen en hij veranderde de oogdruppels in Trafloxal EDO en een oogzalf (Fucithalmic ooggel) voor 's nachts. Alles bij elkaar duurde deze consult 2 minuten. 

De oogdruppels en ooggel werkten wel goed want na een week was mijn oog niet meer rood en leek hersteld. 6 dagen voordat ik terug moest naar de oogarts (d.d. 14 februari 2023) ben ik gestopt met de oogdruppels en de zalf.

Op 14 februari dus terug voor een consult die echt heel raar verliep. Ook nu werd ik niet uitgenodigd in een kamer bij de oogarts maar kwam hij weer naar het tafeltje op de gang. Hij vroeg hoe gaat het? Ik zei prima. Goed zei hij. Nog twee weken druppelen en zalf gebruiken en over twee weken zie ik u hier weer terug. Hij keek niet in mijn oog, deed helemaal niets en ik was zo overdonderd dat ik niets meer kon zeggen want hij was al weer weg. Echt 1 minuut duurde deze consult. 

Ik heb de afspraak nog gemaakt voor 28 februari maar ben niet van plan daarheen te gaan. Mijn ogen lijken weer goed al durf ik nog niet mijn contactlenzen in te doen. Ik gebruik ook geen oogdruppels of zalf op dit moment dus zie de noodzaak niet van nog een consult.

Wat wel heel positief was dat alle uitstrijkjes van de MRSA negatief waren. Zelfs een nieuwe extra uitstrijk uit mijn neus bleek ook negatief en ik ben weer helemaal schoon. Volgens mijn huisarts en dermatoloog die mij daarover belde komt het nog al eens voor dat er vals positieve uitslagen zijn met de MRSA uitstrijkjes.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Hoornvlies beschadigt en ontstoken maar gelukkig niet door de MRSA bacterie"


Gerelateerde artikelen