21 december 2022: Zie ook verslag van mijn ervaringen met waterstof apparaat.

30 december 2022: voor en tijdens de Kerstdagen ben ik bij Yajaira en Dirson en Keila geweest. Ik heb 5 dagen bij hun in huis geslapen. Wat puzzels gelegd en gespeeld met de kinderen. 24 december hebben we samen een Kerstdiner gemaakt. Was heel gezellig. 

Afgelopen dagen in Bavaro nog paar dagen genoten van het mooie zomerweer hier. Veel gezwommen en lekker op het strand.  En buiten wat eten. Dat maakt dat ik het hier zo prettig vind. De afgelopen vier weken waren heerlijk.

Maar aan alles komt een eind en morgen vlieg ik terug naar Brussel. De nacht van oud op nieuw zit ik dus in het vliegtuig. Ik hoop nieuwjaarsdag rond 5 uur thuis te zijn.

21 december 2022:

Na het laatste consult op 30  november 2022 bij de dermatologische chirurg in Terneuzen, Ziekenhuis Zorgzaam, en hij heel tevreden was en hij me vertelde dat er geen gevaar is voor mezelf of anderen voor de MRSA bacterie (Staphylococcus Aureas bacterie), die ik overigens niet meer bij me draag, heb ik toch gebruik gemaakt van een al eerder gekocht ticket  naar Punta Cana, Dominicaanse Republiek. En op 3 december 2022 ben ik vanuit Brussel naar Punta Cana gevlogen.

De eerste 5 dagen elke dag gezwommen en echt genoten van het mooie weer en het zwemmen enz. Heerlijk om midden in de winter op een tropisch eiland te zijn. Minpuntje was dat internet in het hotel niet functioneerde door een afgebroken antenne. Daardoor kon ik ook niets doen aan de website

Op 8 december ben ik naar Santo Domingo vertrokken en heb een kamer in het hotel waar ik al paar keer eerder ben geweest. En zit daar nog steeds. Daar is wel wifi maar niet altijd stabiel maar kan wel aan de website werken zo nu en dan.

Ik voel me nog steeds prima. Doe niet zoveel maar wandel wel veel. Elke dag wel 5 tot 10 km. Drink veel vers geperste vruchtendrankjes om mijn dagelijkse wortelsap uit Nederland beetje te compenseren. Na donker blijf ik in mijn hotel want durf toch niet zo goed dan op straat te zijn. Afgelopen week zijn er in een vuurgevecht met de politie 6 bendeleden op straat doodgeschoten. Dat vond plaats een paar straten verder van waar Yajaira en Keila wonen. De bende was en is actief in het hele land, vooral in Santo Domingo en plaatsen als Puerto Plata, en Santiago. Zij beroofden mensen van hun boodschappen als deze op weg naar huis waren en overvielen ook wel winkels.
Yajaira is paar jaar geleden ook een pistool op het hoofd gezet toen zij boodschappen had gedaan en met een taxi naar huis ging. De taxichauffeur zat in het complot met de overvallers. Ik heb dat toen met een korreltje zout genomen maar blijkt nu dus de werkwijze van een bekende bendeleider hier in Dominicaanse Republiek. Wel beetje vreemd dat de Nederlandse media hier geen aandacht aan hebben gegeven. Een vuurgevecht tussen politie en criminelen gewooon in een woonwijk komt toch niet vaak voor lijkt mij. Foto's van de slachtoffers circuleren op Whatsapp en facebook. Te gruwelijk om deze te bekijken.

Vandaag is het 21 december 2022 en ben ik paar dagen op bezoek bij Yajaire en Keila en de kinderen. Ik was al paar keer eerder geweest, met kadootjes en soms eten want zij hebben het heel zwaar economisch. Maar aan hun stemming merk je weinig van hun economische problemen. Er wordt veel gelachen en ik ben altijd welkom. En ook de kinderen en Dirson, Yajaira haar man, genieten ervan als ik er ben. 

Of het lukt weet ik niet maar ik wil proberen om voor zaterdagavond op Kerstavond een echt Kerstdiner te maken samen met Keila en Yajaira. Op facebook zal ik wat foto's plaatsen.

Wordt vervolgd. Plaats een reactie ...

Reageer op "Vakantie december 2022 in Dominicaanse Republiek"


Gerelateerde artikelen